GLAD PÅSK

 
 
Efter ett flertal år som ledarmot i Blodsjukas Förening Västernorrland har jag nu lämnat över till någon som har mer tid och energi för uppdraget.
 
Den här fina påskgruppen avtackades jag med.
 
 
Nu tar jag ledigt från jobb och internet några dagar och koncentrerar mig på aktiviteter inom temat HÄLSA.
 
GLAD PÅSK !
 
Foto: basilica

Vanor och ovanor, vad är normalt?

Det känns som en bra vana att på söndagar stanna upp och sammanfatta veckan.  Vecka 12 har som vanligt varit både intressant och lärorik. Att arbeta på en arbetsplats där kompetensförsörjning står i fokus innebär att det alltid är något intressant på gång.

 

I ett samarbete mellan AGera-arbetsgivarringen, Scenkonstbolaget och Europeiska Socialfonden ESF sammanfördes  i torsdags  212 ungdomar och arbetsgivare som tillsammans såg teaterföreställningen Blodsbröder som spelas av Teater Västernorrland.  Ett arrangemang som krävde en hel del arbetsinsatser av mina kollegor, vilket naturligtvis även påverkade mitt arbete.  Efter en hektisk slutplanering och en lång arbetsdag gick vi alla hem efter föeställningen mycket nöjda och glaada. På tisdag möts en del av publiken och aktörerna för en fortsatt diskussion om de frågeställningar och tankar som föreställningen väckte. Att som mamma ställas inför den situationen att man tvingas dela på ett tvillingpar berörde mig mycket men föreställningen väcker också andra tankar som klassfrågor, arbetsmarknadspolitiska frågor m.m.

 

Pelle Sandstrak föreläste i Stadshuset under fredagen.  Hans föreläsning "Mr Tourettes och jag" är en berättelse om hur det är att leva i en tvångsvärld där en del av sjukdomen är högljudda, svepande, stampande och stönande läten som är förbjudna och naturligtvis förekommer just därför. Tourettes är en gåtfull sjukdom men Sandstrak berättar fängslande om hur det är att på ett påhittigt sätt kunna leva så ”normalt” som möjligt.  Vilket inte alltid är så lätt för vad är ”normalt”? Jag har länge velat lyssna på den här föreläsningen och är glad att jag nu äntligen fick den möjligheten.

 

Helgens glädjeämnen har varit en liten inneboende prins och i dag har vi alla varit bjudna på prinsesskalas. Prinsessorna fyllde 3 år och jag kan bara konstatera att Oj, så fort tiden går.

 

Om någon undrar vad förra söndagens middagsval blev så är svaret Mc Donalds.  Jag vill också rekommendera filmen ”Små citroner gula” om någon funderat på att se den men inte kommit till skott. Den var riktigt, riktigt bra

 

.

Fyllde min korg med påskliljor istället för påskägg i år.
Lite variation förgyller tillvaron.
 
Foto: basilica

En fighter med hjärta

 Fick för en tid sedan en inbjudan till en föreläsning med Paolo Roberto. Även om jag tillbringar en ganska stor del av min tid på föreläsningar så kändes den här som lite annorlunda och spännande. Inför 100 kvinnor med företagaranknytning delade han med sig av sin historia från Kung i Kungsan till ett liv som familjefar, tränings och kokboksförfattare. Utåt en tuff fighter som kämpat för att få uppmärksamhet men under ytan anar man en trevlig och sårbar kille som söker stöd hos både Gud och sin familj.

Länk till hans hemsida: http://paoloroberto.se/

 

 

Filmen ”Bäst före” har också haft förhandsvisning den här veckan. Brasse Brännström, Kjell Bergqvist och Göran Ragnerstam, Ewa Fröling och Meta Velander i en dramakomedi om åldrande, vänskap, och naturligtvis kärlek. Jag tyckte om den här filmen, den var roligt, vemodigt, igenkännande, men också förutsägbar på samma gång. Budskapet som den ger är att det aldrig är försent att börja leva, oavsett i vilken ålder vi befinner oss. Det är så lätt att vi missar det viktiga och i morgon kan det vara för sent. Missa inte den. Biopremiären är den 22 mars.

 

 

Ser nu fram mot dagens tjejträff med mamma, dotter, brorsdotter och barnbarn. Vad menyn skall bestå av får brorsdottern bestämma eftersom det är hennes födelsdagsträff. Om det blir pizza, hamburgare eller en mer ”vuxenmåltid ” återstår att se. Funderar lite på vad jag hade valt som nybliven 13 åring. Potatismos och varmkorv var nog det hetaste på ungdomsmenyn på landsbygden där jag bodde just då.

 

Trevlig fortsättning på söndagen.