Minnen och inspiration

En av mina inspirationsbloggar är Marias blogg "Jag blommar". Hennes konsthantverk av återbruksmaterial tar mig 45-50 år tillbaka i tiden och minner om när jag som barn lekte med veckade bakformar av kaffeburkslock och botaniserade i knappburkar och tygrester. Det är minnen som ger mig energi och kraft att även i dag kunna glädjas över mina olika projekt med knappar, garn och slitna bommulslakan. För mitt i allt det vardagliga så behöver vi nog alla "blomma" ibland, för att orka med de dagar som inte alltid blir som vi tänkt oss.
 

Maria arbetar också med andra mönster är blommor och på min vägg hänger några av hennes fåglar.

Sol, havsbris och massor av frisk luft

Det har varit två härliga påskdagar med de mina. I dag ser jag fram mot en lugn egendag i solstolen.


Som jag skrivit tidigare så är bloggar en av mina källor till inspiration. Min mening är inte att kopiera ideérna utan att  försöka göra mina egna tolkningar av det jag ser och läser. På olika bloggar, som Skapa och Inreda har jag sett klädda konservburkar och jag provade att både virka och sticka mina påskkrukor. Naturligtvis hade det blivit snyggare om jag använt vekare garn men restgarnsprojekt ligger mig varm om hjärtat och så här blev resultatet utifrån innehållet i min garnkorg.


Så´nt som gör mig glad har en utlottning av garn. Naturligtvis provar jag lyckan.
En av priserna ser ut så här
.

 

GLAD PÅSK

Den sista tiden har varit en transportsträcka mot ”bättre tider”, på grund av att min egen hälsa spelat mig små spratt med jämna mellanrum. En envis förkylning har inte gjort saken bättre och nu ser jag fram mot en skön avkopplande PÅSKHELG med de mina.

Jag ser också fram mot tid att läsa alla era intressanta bloggar och förhoppningsvis hitta några nya inspirationskällor. Att läsa andras bloggar är för mig en resa i min egen kreativitet.