Basilica Reused

Jag har kämpar mot länge, men blir mer och mer RetroTokig. Läser bloggar där det presenteras saker som jag minns med mest positiva men ibland också negativa känslor. Alllra mest gillar jag brukdföremål och jobbar dagligen med olika hantverk där jag återanvänder gammalt material som lakan, gardiner, garner och gamla knappar.

När jag nu har mer tid så blir besöken på Erikshjälpen och den nyöppnade butiken HK i Skönsberg fler och fler. Jag kommer alltid hem med slitna lakan, gamla saftflaskor, glasburkar, gamla kläder och inte minnst knappar i olika färger ....... inte alltid till glädje för gubben men han tiger stilla.

Jag blev tydligt idiotförklarad av mina barn när jag satte upp den här tavlan men den andas
verkligen 70-tal för mig.
 

Heminredningssöndag


Efter mycket letande har jag äntligen hittat mitt fårskinn. Det kommer från ett får som
är (var) "hälsing" precis som jag .Väggarna i hallen har varit kala efter sista tapetseringen. I dagens heminredningsprojekt kläddes de med en gammal tavla som jag aldrig  riktigt gillat.......och jag är inte sämre än att jag kan ändra mig för
det blev riktigt bra mot den silvriga tapeten.Kvällen avslutades med hemgjord äppelpaj.

Open Trot 2010 och "lyskväll"

När mina barn var små så tillbringade vi många torsdagskvällar på Bergsåkers travbana. Nu ser de tillbaka på besöken med glädje och det är en ny generation som skall göra upptäckter på publikplats, gräsmatta och lekpark.
I dag har vi åkt ruschkana, gungat, ätit korv och hållit tummarna, men mest har vi "spruckit" och det är väl det som är TRAV (prinsessorna har mest haft vindskydd i vagnen).

När hästarna sprang förbi vår plats så pekade prinsen på dem, skrattade glatt och tjöt "PIPPI" och visst det gick fort, hästana nästan FLÖG FRAM.

I kväll är det "lyskväll" och det kommer att brinna vackert längst hela kusten.