Trädgårdsrummet- feng shui för hälsa

 
"Är du på rätt väg? Tar du dig likt vattnets rörelse fråmåt?" 
 
Mitt svar på de här frågeställningarna är att jag ibland rör mig sakta, likt ett lugnt vattendrag och plötsligt kan rörelsen öka och mer liknas vid en porlande vårbäck. Allt beroende på dagsform och motivation.
 
Det här är ett citat taget ur den nya trädgårdskurs som Mia Österborg och Marianne Jensen Rose släpper inom de närmsta veckorna. Förra våren skrev jag om deras första kurs Feng Shui på lätt sätt i din trädgård. Den delen har gett mig inblick i en ny värld som gör att jag ser på alla trädgårdar på ett helt nytt sätt. Feng Shui i trädgården del 2 är mer omfattande än den första och tar bland annat upp årstider, väderstreck, livsaspekter och mindfulövningar. Trädgårdsrummet är precis som vårt skrivcafé, ett rum för hälsa.
 
Sommar betyder trädgårdsarbete, men också sol, vila och fika i gröngräset. Jag har inte så stora trädgårdskunskaper och inga gröna fingrar heller, men varje försommar känner jag samma glädje inför allt som kommer upp i rabatterna och inför allt som jag skulle vilja se i mina trädgårdare. Att jag nu efter flytten fått ännu en, känns ibland mer som en belastning än lycka, men jag väljer att ta en dag i sänder och göra det som känns bra för stunden. Det växer massor av gullvivor vilt kring stugan vid havet, därför har nu några av plantorna fått följa med in till stan och framtiden får utvisa om de klarar av ett liv i stadens utkant, eller om saknaden av hav blir för stor.
 
Är du intresserad av hälsa, feng shui och trädgårdar så hittar du mer information om Mia och Mariannes kurser på deras hemsida Feng Shui På Lätt Sätt.
 
 

På väg ut i livet

 
Med bestämda kliv tar Kajsa Kavat kommandot över sin andra sommar.
Det är med både glädje och ängslan, jag som farmor följer henne på livets väg.
💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕
 

Livstycken

Eftersom intresset för skrivarkursen varit så stor så fortsätter vi nu med en tredje del. Att skriva livsberättelser, eller ”livstycken” som Kjell Lönnö sa i sin senaste Capriceföreställning sätter igång minnen, så vi har därför använt temat i flera olika skrivuppgifter sista veckorna.

Veckan hemuppgift ser ut så här: ””En bild säger mer än tusen ord”. Ett foto väcker många minnen och kan vara en bra hjälp för att skriva livsberättelser. Välj ut ett foto som visar en händelse i ditt liv och skriv ner vad du ser och minns från den dagen bilden togs.”

Det är med spänning och tacksamhet jag ser fram emot att få ta del av de ”livstycken” som deltagarna kommer att presentera nästa vecka. Att ta del av andras livsberättelser är att ”möta människor i livet" och "i värden" som jag skrev om i mitt förra inlägg. Delade livsberättelser väcker minnen och ger samhörighet. Minnen väcker också känslor som leder till både gråt och skratt men som alltid, ”tillsammans är vi starka” .