basilica

Bra mat. Boktips. Hantverk. Familj. Reflektioner över livet.

Årets "adventskrim"

Publicerad 2014-11-29 11:06:00 i Allmänt,

Dagens inläggstema blev spontant böcker och årets advenskrim för mig är Björn Perssons bok "Som man sår får man skörda"  som är en kriminalroman där handlingen rör sig i trakter som känns välbekanta. Orter som Fors Luggsta och Racksta samt travbanan Åkern upplevs som misstäkt nära min vardag och gör att boken känns lite extra rolig att läsa. Björn har skrivit boken till minne av sin pappa Benny som jag kände mycket väl en gång i tiden. Just nu följer jag polisinspektör Stig Elofsson när han motvilligt tar på sig ansvaret för mordutredningen på Folke Valdemar Boman och Lennart Lenny Eriksson på hans första vikariat som reporter på tidningen Extrabladet. En bokupplevelse där jag ofta ler igenkännande :-). 
 
Ett annat lästips är en favorit i repris. För några år sedan gjorde jag ett inlägg om Linda Olssonhs rosade bok "Nu vill jag sjunga dig milda sånger". Boken berörde mig mycket och när jag för en tid sedan fick hela berättelsen kring boken berättad för mig direkt av författaren på en författarkväll så kom känslorna tillbaka. Spännande med en författare som debuterar vid 57 års ålder. Hon har skrivit många fler böcker nu och jag har läst några av dem men för mig och för många andra också vad jag förstod (boken har översatts till väldigt många språk) så är det något speciellt med den här boken.
 
 
 
 
Trevlig första advent!
 
 
 

Om

Min profilbild

 
Follow my blog with Bloglovin

Fakta och reflektioner knyts samman i mina blogginlägg, de ger svar på många frågor men sår också frön till nya frågeställningar. Jag ser syftet med att blogga ur ett vinn-vinn situation, där ett inlägg skall informera, motivera och inspirera både mig och er som läser. Mina inlägg är en kompass i dåtid, nutid och framtid och alla är lika viktiga för att se en helhet. Ensam är inte alltid stark, tillsammans kan vi göra mycket. Du hittar mina boktips här under kategorin VID PENNAN och på Instagram under @basilica55 och mina tips om mat under kategorin VIKTVÄKTARNA och på @basilicakost. Följ mig gärna på Instagram också. Vill du dela med dig av dina tankar och funderingar så skriv en kommentar här eller skicka ett meddelande på basilica@live.se // Maud

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela