Den här stunden - morgondagens historia

Hör upp när midnattsklockan slår;
då skiftar själva Varat,
då tar det slut det gamla år
som se’n i fjol vi sparat!
En nyårsnatt kan hända att
ett nytt blir uppenbarat!

Just i denna stunden

just nu
i en stund som denna

just denna dagen
timman
minuten
och sekunden

just i denna stunden
skapar vi morgondagens historia

just därför
finns det endast en sekunds evighet
under året som svindlar förbi

med ljusets hastighet.
av Ronny Berk 

 

Sekunder läggs till sekunder och varje stund skapar morgondagens historia. Många av årets stunder har bevarats i foton som tagits av mig och de mina. Det som berör mig mest är bilden av sonen och alla barnbarnen vid bryggan, midsommardagen 2018. Den stannar tiden en sekund och ger mig ord som LUGN, KÄRLEK, SOMMAR, FAMILJ, RO, BARN, FÖRÄLDRAR, GEMENSKAP, SAMHÖRIGHET. Den visar också på SYSKONRELATION, KUSINRELATION, TVILLINGKÄRLEK..... ja, listan kan göras väldigt lång. De fyra sista orden jag vill lägga dit och som känns extra viktiga för mig är MAMMA, MORMOR, FARMOR och SVÄRMOR. För mig är den här bilden meningen med livet.

  (null)

Rutmakerskan

Nu har jag skickat den första leveransen av rutor med posten, Paketet är adresserat till en av de rutmakerskor som sättet ihop alla bidrag till stora filtar som skall överlämnas till hemlösa i Malmö. Min nästa leverans kommer att gå för montering till Stockholm och där vidare till hemlösa pensionärer. Mitt julbidrag här i Sundsvall blev en mindre ullfilt till en av de rumänska kvinnorna som jag ofta möter i centrala stenstan. De barnfiltar jag själv tillverkar lägger jag nu på hög för att se vart de bäst behövs framöver.
Alla delar har en speciell mening som flätas samman till ett sammanhang och allas medverkan kommer till nytta för någon någonstans. Det är det jag gillar med återbruk och samverkan. 
 
 
(null)