basilica

Bra mat. Boktips. Hantverk. Familj. Reflektioner över livet.

I mitt kök..............

Publicerad 2011-07-28 10:38:00 i Allmänt,

Cross-cooking var namnet på ett projekt som avslutades 2008 med avsikt att återupptäcka och bevara matlagningstraditioner i olika delar av Europa. Målet med projektet var att bidra till ökat kunskapsutbyte och samhörighet mellan generationer och kulturer.

 

Projektets bakgrund var att den "gamla" kunskapen och de traditionella färdigheterna hotades av nedvärdering och glömska. Traditioner omfattar många olika delar, som livsmedelsproduktion, tillredning och matlagning. Men det omfattar också  aktiviteter och festligheter som hänför sig till säsong, råvaror och olika sociala evenemang. Alla de här aktiviteterna bidrar till att bevara levande kulturmiljöer och ger en känsla av gemenskap.

Den här informationen som jag hittat hos Martaförbundet trycker jag på "gilla" knappen för.


Visst är det spännande att göra matresor men det är också viktigt att vi bevarar våra egna kunskaper och traditioner. Personligen har jag en stor förkärlek till äkta HÄLSINGEOSTKAKA, som naturligtvis smakar godast serverad med saftsoppa i gröngräset på en fäbodvall i min barndoms HÄLSINGLAND.


 

I MITT KÖK serverades en regnig dag i juli.
Tomatsoppa med inspiration från Turkiet och ett bondbröd med anor från Grekland.

Om

Min profilbild

 
Follow my blog with Bloglovin

Fakta och reflektioner knyts samman i mina blogginlägg, de ger svar på många frågor men sår också frön till nya frågeställningar. Jag ser syftet med att blogga ur ett vinn-vinn situation, där ett inlägg skall informera, motivera och inspirera både mig och er som läser. Mina inlägg är en kompass i dåtid, nutid och framtid och alla är lika viktiga för att se en helhet. Ensam är inte alltid stark, tillsammans kan vi göra mycket. Vill du dela med dig av dina tankar och funderingar så skriv en kommentar här eller skicka ett meddelande på basilica@live.se // Maud

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela