Havrebröd med keso - för diabetiker och viktväktare

Dagarna i december försvinner i rask takt. 2:a advent har redan passerat och jag har hunnit med flera julmässor och en traditionsenlig julkonser. Några julklappar är inköpta men det är inte dem jag lägger störst fokus på under de här dagarna. Att känna in julkänslan, lyssna på julmusik, se julfilmer och planera för bra julmat är det optimala julstöket för mig.
 
Bra mat behöver vi varje dag så i dag vill jag tipsa om ett gott bröd som ursprungligen är gjort för diabetiker men passar väldigt bra för alla. Receptet finns HÄR på Lindas Bakskola och går att göra glutenfritt med havregryn utan gluten. 

(null)

Som 💜viktväktare räknar jag mixade havregryn som 0 sp eftersom jag inte äter stora mängder av bröd och gröt. Jag byter också ut keson till supermini och häller degen i en bakplåtsklädd form, vilket gör att jag lägger in brödet på min NollPointslista. 1 bröd blir 9 sp. 1 msk Jordgubbssylt  av märket Önos lågkalori ger 0 sp och 4 skivor ost 10 % ger 2 sp. Kanonbra fikaalternativ för 2 sp 💜