Hundraåringen, kantarellsoppa och ISTID

78 431 personer såg filmatiseringen av “Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann” på juldagen. Jag såg den i gårkväll och fast jag inte läst boken så hade jag stora förväntningar på filmen.
 
”En underhållande historia som man blir på gott humör av” skrev Irina Halling i Expressen när hon recenserade boken. Det får bli min recension av filmen också.
 
Projektet 5:2 känns inte riktigt relevant just nu utan får ligga nere en vecka till. Under julbordstiderna förer jul så fick det bli soppluncher en del dagar som ersättning för hela 2 dagar. Det fungerade bra, men innan jag återupptar metoden så skall jag fira både nyår och trettondagshelg. En av sopporna som jag använde mig av före jul var Krämig trattkantarellsoppa med örter efter ett recept i tidningen Hälsa. Jag gjorde den på frysta och torkade kantareller och resultatet blev riktigt bra. En portion innehåller 94 kcal och är helt perfekt att plocka fram som lunch- eller middagsmat.
 
Barnbarnet 4 år hittade sin klocka i morse och ville ha hjälp att sätta den på armen. Jag såg att den var ställd på sommartid och sa det till honom.
- Den går fel, den står på sommartid, kom skall farmor ställa om den.
- Va bra, så att den kommer på istid för det är det ju nu, var hans svar :-)
 
Mina icebugs står i ett hörn och ser sura ut. De har inte fått den uppmärksamhet som de brukar under julen. I dag skall jag  ta med dem ut på en långpromenad så att de blir glada igen för de är viktiga när det är ISTID.
 
 
 

Selina Juliana Hazelius

Efter en bra jul är det dags att  utnyttja några av årets semesterdagar. Jag tillbringar varje dag mitt i city men hinner aldrig titta in i en butik utan att stressa så i dag skall jag besöka stenstan i ett lugnare tempo. Rean är inte så intressant men några inköp väntar och en kopp kaffe på något av stans cafeér.
 
För en tid sedan skrev jag om boken "En oväntad vänskap" som återger bakgrunden till boken med samma namn. Under julhelgen har jag nu sett filmen och vill passa på att rekomendera den till dig som ännu inte sett den. Filmen är listad som en av världens bästa kommedier och handlar om en före detta fängelsekunds anställning som personlig assistent hos en rik man som blivit förlamad efter en skärmflygsolycka.
 
Några andra fördelar med att ha julsemester är att det ger tid till att googla runt på olika släktforskningssidor. 
 
 
Här är ett av resultaten
min mormorsmor Selina Juliana Hazelius, sömmerska och bosatt på Hammarbacken i Svedje, Hassela
född 1875 och död 1939
 
 
Nästa fördel är att i kväll har jag ork och tid för en kväll och natt med prinsen och prinsessorna tillsammans
Det ser jag verkligen fram emot