Matminnen från Kroatien

 
 
 
 
Prsut (dalmatisk skinka), oliver, vitt bröd och rött vin under vinrankor och månljus i en gammal bergsby i Kroatien.
 
Ett underbart matminne att plocka fram när vardag och stress tränger sig på.
 

APPRECIATIVE INQUIRY

 I måndags hade jag möjlighet att delta i en entreprenörsdag på Bruksgården SCA Ortviken. Dagen handlade om ett styrkebaserat ledarskap och föreläsare var Daniel Richardsson Mittuniversitetet och Jenita McGowan från USA.

 

"Ett rum för reflektion och lärande omkring "entreprenoriellt"  frågande och lyssnande som stärker människors förmåga att lyckas."

 

APPRECIATIVE INQUIRY

Metoden Värdeskapande frågor har funnits i Sverige ända sedan mitten av 1990-talet. Den ökar motivation, kreativitet och uthållighet och den synliggör gemensamma önskvärda lägen för framtiden. Frågeställningarna kan användas i alla relationer för att förstå varandra bättre och ta fram våra bästa sidor.

 

När vi systematiskt använder våra styrkor och bygger vidare på framgångsfaktorer möjliggörs storverk.  När arbetsledningens fokus flyttas från problem, slöseri och svagheter till styrkor och bästsökeri känner vi oss mer bekräftade och engagerade och vi blir mer handlingskraftiga i att nå företagets uppsatta mål.

 

När och var upplevde vi det vi önskar mer av?

Vad var det som gjorde det här möjligt?

 

Några av teorierna bakom det här är Aaron Antonovskis salutogena synsätt och KASAM (känsla av sammanhang) som jag har gjort tidigare inlägg om.

 

I morgon, en ny vecka och nya utmaningar. Bl.a.  en mycket spännande marknadsföringsutbildning del 2 av 5.

 

Min lillebror

 
"Tiden går och vi med den" - min lillebror har fyllt 50- år.
 
Efter att under ett år rört mig i Hebergskahuset så har jag blivit lite hemmablind och upptäcker ibland att det är lätt att glömma husets historia. Men när min bror dukade upp till 50- årsfest i  Paradvåningen så infann sig snabbt en Fanny och Alexander eller Downton Abbey känsla som tog oss över 100 år tillbaka i tiden. Jag hoppas att de här bilderna kan förmedla en del av den känslan.