Att vara i tillit

Efter mer än tre månaders vila så börjar jag fungera bättre i vardagen. Lugnet, promenaderna och naturligtvis en hel del mediciner har hjälpt mig åt rätt håll. Att vakna utan huvudvärk och inte behöva ta värktabletter för att kunna klä på sig är en mycket bra början på ett nytt år. Jag vill inte bli ett offer för rädslan och dess olika uttryck. Rädslan att inte hitta balansen, orken och kraften att leva ett bra liv, som jag burit med mig så länge. Jag börjar nu mer och mer våga leva i tillit. 
 
Telefonen och Ipaden har jag använd den senaste tiden men min dator har fört en lugn tillvaro i ett hörn i sovrummet, men nu börjar dimman sakta lätta och skrivlusten återvända. Jag ser fram emot en ny vår, att kunna läsa böcker, uttöka mina friluftsaktiviteter och orka lägga mer arbetstid vid datorn. 
 
Viktor Frankel skriver i boken "Livet måste ha en mening " att man kan ta ifrån människan allt utom en sak
"- den yttersta fIriheten att välja förhållningssätt till det som livet för med sig."
 
 
 
"I dag har jag möjligheten att i tillit vila i mig själv"
AnneLI Amilon

Mot ljusare tider ☀️

Nu börjar solen sakta orka upp ovanför skogsbrynet och dagarna blir ljusare. Det är min första januarimånad i mitt nya boende och att bo i en dal istället för på en höjd har både för och nackdelar. Jag vilar mig sakta mot hälsa och har lagt de flesta projekten åt sidan tillsvidare. Kanske också för all framtid, vem vet. Att ändra mönster och hitta nya rutiner är bÅre glädjande och skrämmande. Att använda mig av talböcker istället för att själv läsa texterna har inneburit en del svårigheter, men skam den som ger sig. Nu har det blivit en vana att under dagens promenad lyssna till någon av alla de böcker som alltid finns tillgängliga på min telefon. Att lägga lite extra tid på Viktväktarnas nya flexsystemen har också gett mig möjligheter till att att prova fram nya recept och smaker. Att kunna klä sig i tjocka långkalsonger under kalla vinterpromenader och ändå kunna andas 😊 är verkligen värt både pengar och ansträngning. Det är inte första gången jag peppar mig med ”Ny vår och nya möjligheter” men just nu känns det som en bra motivering för året som kommer.  
 
 
Nu har tomteparaden gjort sitt.....
 
 
och fönsterbelysningen har slocknat.
 
Ordet vill bli kropp i den nya världen
för att kunna dansa
Livgiverskan vill se dagens ljus”
AnneLi Amilon