Mot ljusare tider ☀️

Nu börjar solen sakta orka upp ovanför skogsbrynet och dagarna blir ljusare. Det är min första januarimånad i mitt nya boende och att bo i en dal istället för på en höjd har både för och nackdelar. Jag vilar mig sakta mot hälsa och har lagt de flesta projekten åt sidan tillsvidare. Kanske också för all framtid, vem vet. Att ändra mönster och hitta nya rutiner är bÅre glädjande och skrämmande. Att använda mig av talböcker istället för att själv läsa texterna har inneburit en del svårigheter, men skam den som ger sig. Nu har det blivit en vana att under dagens promenad lyssna till någon av alla de böcker som alltid finns tillgängliga på min telefon. Att lägga lite extra tid på Viktväktarnas nya flexsystemen har också gett mig möjligheter till att att prova fram nya recept och smaker. Att kunna klä sig i tjocka långkalsonger under kalla vinterpromenader och ändå kunna andas 😊 är verkligen värt både pengar och ansträngning. Det är inte första gången jag peppar mig med ”Ny vår och nya möjligheter” men just nu känns det som en bra motivering för året som kommer.  
 
 
Nu har tomteparaden gjort sitt.....
 
 
och fönsterbelysningen har slocknat.
 
Ordet vill bli kropp i den nya världen
för att kunna dansa
Livgiverskan vill se dagens ljus”
AnneLi Amilon
 

Nytt År

Tack alla er som följt mina inlägg under 2017 och tack för all återkoppling jag fått via kommen-tarer, e-post meddelanden på basilica@ive.se och på mitt instagramkonto @basilica55. Jag har fortfarande svårt att läsa böcker och att arbeta länge med datorn, så mina inlägg blir ibland väldigt korta men ser med tillförsikt fram emot ett nytt år och nya tankar med förhoppning om ett bra 2018.
 
 
Nyårshelgen har bjudit på vila och sköna promenader. Vi har många fina promenadvägar här i Granloholm men ibland lockar skogen och äventyret. Det är en speciell känsla, att ta sig fram på upptrampade stigar under snötyngda träd och vita grenar.