basilica

Bra mat. Boktips. Hantverk. Familj. Reflektioner över livet.

Att vara i tillit

Publicerad 2018-01-27 14:25:00 i Allmänt, Hälsa, Logoterapi,

Efter mer än tre månaders vila så börjar jag fungera bättre i vardagen. Lugnet, promenaderna och naturligtvis en hel del mediciner har hjälpt mig åt rätt håll. Att vakna utan huvudvärk och inte behöva ta värktabletter för att kunna klä på sig är en mycket bra början på ett nytt år. Jag vill inte bli ett offer för rädslan och dess olika uttryck. Rädslan att inte hitta balansen, orken och kraften att leva ett bra liv, som jag burit med mig så länge. Jag börjar nu mer och mer våga leva i tillit. 
 
Telefonen och Ipaden har jag använd den senaste tiden men min dator har fört en lugn tillvaro i ett hörn i sovrummet, men nu börjar dimman sakta lätta och skrivlusten återvända. Jag ser fram emot en ny vår, att kunna läsa böcker, uttöka mina friluftsaktiviteter och orka lägga mer arbetstid vid datorn. 
 
Viktor Frankel skriver i boken "Livet måste ha en mening " att man kan ta ifrån människan allt utom en sak
"- den yttersta fIriheten att välja förhållningssätt till det som livet för med sig."
 
 
 
"I dag har jag möjligheten att i tillit vila i mig själv"
AnneLI Amilon

Om

Min profilbild

 
Follow my blog with Bloglovin

Fakta och reflektioner knyts samman i mina blogginlägg, de ger svar på många frågor men sår också frön till nya frågeställningar. Jag ser syftet med att blogga ur ett vinn-vinn situation, där ett inlägg skall informera, motivera och inspirera både mig och er som läser. Mina inlägg är en kompass i dåtid, nutid och framtid och alla är lika viktiga för att se en helhet. Ensam är inte alltid stark, tillsammans kan vi göra mycket. Du hittar mina boktips här under kategorin VID PENNAN och på Instagram under @basilica55 och mina tips om mat under kategorin VIKTVÄKTARNA och på @basilicakost. Följ mig gärna på Instagram också. Vill du dela med dig av dina tankar och funderingar så skriv en kommentar här eller skicka ett meddelande på basilica@live.se // Maud

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela