Första dagarna i september och som så många år tidigare ställer jag mig frågan,

-Vart tog sommaren vägen?

Det har varit en bra sommar, trots att vädret gäckat lite ibland och fjolårets sommarväder fortfarande finns kvar i minnet. Nu har jag bott i mitt nya boende i tre somrar och växtligheten på mina små trädgårdsytor frodas. Även om jag är van att kunna odla både i inlandet och vid kusten så är det något annat att alltid ha kryddor och blommor att plocka in direkt när jag behöver dem. 

I går hade grannen Emil Maxén bokrelease på sin senaste bok. Han fick för en tid sedan Albert Engströms ungdomspris och är en duktig illustratören och författare. Boken Knäckarbanketten har han skrivit tillsammans med Sara Bergmark Elfgren som också skrivit en trilogi tillsammans med Mats Strandberg och manuset till Cirkeln som är den av deras böcker som filmatiserats. Det skall bli spännande att tillsammans med barnbarnen läsa om den tre dagar långa Knäckarbanketten, med två hundra maträtter, gäster från när och fjärran och en avundsjuk tvillingbror som vill förstöra festen.

  (null)

 

(null)

 

(null)

 

Oj, vilket intresse det blev för receptet på apelsinmarinerad kyckling och palsternacksmos.  Jag tror att moset var det som överraskade mest. Jag gör ofta mos av rotsaker men den milda mjukosten är en ingrediens som jag börjat använda i sommar och den höjer verkligen smak och konsistens. Har du inte provat så gör det. Lite buljongpulver förhöjer också smaken

Apelsinmarinerad kycklingfilé med palsternacksmos

Här är länkar till några av mina tidigare favoritrecept som är Viktväktarsmarta och som också går att göra som Paleokost.

För oss som gillar röror 

Höstmat (rotsaker med fläsklägg)

Slökokarens lov (kålpudding)

 

 
 
 
 
 

#boktips, #viktväktarna,

Kommentera

Publiceras ej