Reflektioner kring att hitta en hälsosam balans i vardagen

Jag får ofta frågor om varför jag driver den här bloggen och mitt svar är samma i dag som det varit under det senaste tio åren. När fakta och reflektioner knyts samman i blogginlägg, recensioner eller krönikor så ger det svar på många tankar och frågor, men det sår också frön till nya intressanta frågeställningar. Därför ser jag syftet med att blogga ur en vinn-vinn situation, där ett bra inlägg skall informera, motivera och inspirera både mig och läsaren. Jag ser mina inlägg som en kompass i dåtid, nutid och framtid som alla är lika viktiga för mig och ger en helhet utifrån mitt liv och mina intressen. Det jag skriver om känns viktigt för stunden och eftersom allting har sin tid så är det som känns viktigt i dag kanske inte lika viktigt i morgon.
 
Hälsa, kost, hantverk, motivation, familj, fritidsaktiviteter, kultur, personlig utveckling och ledarskap har varit återkommande innehåll under åren. Några äldre inlägg om hälsa, mormorsrutor och "skattjakt för vuxna" hittas fortfarande av läsare från olika delar av världen och ligger ofta med på listan för de mest lästa inläggen. Under de sista året är inläggen med recept på "Lörans fiskgryta, olika bönbröd, falsk portergryta och havregrynsgröt i crockpott några av de mest besökta. Även ett  inlägg med texten till sången "Mugge Vigge Mugge Vigge Tuff Tuff Tuff"  finns med bland de mest klickade inläggen.
 
Skrivandet ger mig möjlighet att söka information och analysera olika frågeställningar och vägval i livet. Det ger mig också en möjlighet till att förstå min bakgrund och att hitta en hälsosam balans i vardagen. Genom mitt bloggande och genom responsen från bekanta och obekanta läsares frågor, tankar, kommentarer och mail så får jag möjlighet att motivera och inspirera både mig själv och andra. För varje år så ökar besöksstatistiken, vilket naturligtvis inspirerar mig till att fortsätta skriva, utforska och reflektera om mitt sökande efter livets mening och en hälsosam balans i vardagen.
 
TACK!
 
Här är länkar till några av de mest besökta inläggen.
Du får gärna ge respons genom att klicka på GILLA, skriva en kommentar eller ett mejl, om du har några frågor eller tycker att något av mina inlägg är läsvärda.
 
 
Lörans fiskgryta (soppa)
  http://basilicablogg.se/2019/november/lorans-fiskgryta-soppa-i-repris-och-dagens-boktips.html
 
 
Focacciabröd med rosmarin, olivolja och flingsalt
http://basilicablogg.se/2018/february/
 
 
Min bönresa
http://basilicablogg.se/2018/april/min-bonresa-berattelsen-om-bonbrod.html
 
(null)
 
Falsk portergryta
http://basilicablogg.se/2014/april/falsk-portergryta.html
http://basilicablogg.se/2019/october/falsk-portergryta-med-butternutmos.html
 
 
Havregrynsgröt i crockpot, flip eller flopp
http://basilicablogg.se/2019/february/havregrynsgrot-i-crockpot-flipp-eller-flopp.html
 
 
Mugge Vigge Mugge Vigge Tuff Tuff Tuff
 
 
 
 
 
 
 
 
1 Karin:

skriven

Alltid spännande att se vad du pysslar med. Härlig bild på dina barn och barnbarn vid havet. Längtar verkligen ut på landet nu, men väntar nog tills det blir mer sol. Vi hörs.

Svar: Tack!
Ja, pensionärslivet är både intressant och innehållsrikt. I går var det surdegsbak, dubbelpass i tvättstugan och sedan såg tvillingarna och jag på tre avsnitt av Vi på Saltkråkan. Sommar längtar vi till, hoppas att vi kan träffas snart. 😊
Maud Granholm

2 Emma:

skriven

Hej! Jag håller med dig om att bloggandet ger mycket. När man går sätta ord på saker och ting så ser man dem klarare. Man hinner tänka på saker från flera perspektiv medan man skriver. Att skriva är att tänka, var det någon som påstod. Det stämmer.

Svar: Hej!
Tack för din reflektion. Jag håller med till fullo och att läsa är att resa och följa med i andras tankar. 🙂
Maud Granholm

3 FSHD Daniel:

skriven

Intressanta tankar du har :)

Svar: Tack! Har precis läst några av dina blogginlägg och jag känner att du förstår hur jag tänker. Du är en kämpe som säkert också har nytta av att reflektera över hur du bäst hittar din balans i livet. Hälsningar Maud
Maud Granholm

Kommentera här: