basilica

Bra mat. Boktips. Hantverk. Familj. Reflektioner över livet.

Gott & Blandat

Publicerad 2019-08-09 07:32:00 i Allmänt, Vid pennan, Viktväktarna,

Ett BOKTIPS!
I juli 2018 gjorde jag ett inlägg om Jojo Moyes triologi om Loiusa Clart och hennes kärlekshistoria med  funktionshindrade Will Traynor. Jag har arbetat i över 30 år inom vården och 23 av de åren  som stöd till funktionshindrade och tyckte att  böckerna var både trovärdiga och läsvärda. Nu väntar jag på hennes nya bok "Bergens stjärnor" som kommer i början av oktober och under tiden läser jag den bok "Toner i natten" som kom ut på svenska 2017. Isabel är violinist i en känd symfoniorkester. Hon är gift, har två barn och bor i ett fint bostadsområde i London. Men ödet vill annorlunda, hon blir änka, hamnar på ruinens brant och ärver därefter ett gammalt herrgårdsliknande hus ute på landsbygden. Livet i det ärvda huset visar sig mycket mer komplicerat än hon trott. Grannen Matt tar på sig att renovera huset, men gör det efter sina egna ritningar eftersom han och hans fru länge velat bo i det gamla huset. Fastighetsmäklaren Nicholas har också planer med huset och hantlangaren Byron som suttit inne för misshandel, var skall han bo och är han någon som hon kan lita på. Det är många frågetecken och många som har drömmar om hur det "Spanska huset" skall kunna ge dem ett lyckligt liv. En spännande bok med en riktig feelgood avslutning.

BOKTIPS i repris!
Stina Jacksons bok Silvervägen blev årets bästa kriminalroman 2018. Deckarakademin gav henne "Den gyllene kofoten" med motiveringen "Mörkt och hypnotiskt om marginella existenser i ett stämningsfullt Norrland". Nu meddelar Skandinaviska Kriminalsällskapet att hon också fått priset, "Glasnyckeln 2019".

I mars 2019 skrev jag ett inlägg under rubriken Silvervägen. Vill du läsa min recension så finns den HÄR men missa inte att läsa eller lyssna på boken, den är riktigt bra.

Ett FILMTIPS!
Böckerna om Anna Karenina har stått i min bokhylla sedan 70-talet, de lockade mig lite ibland men inte tillräckligt för de står fortfarande olästa. Lev Tolsojs klassiska roman filmades 2012 i regi av Joe Wright och jag hittade den nu på Netflix. Boken hade blivit till en brittiskt dramafilm som lockade mig mer än boken och jag fick ett par underhållande timmar i rysk överklassmiljö från sent 1800-tal. Kanske något för dig också om du inte sett den.

Ett MATTIPS!
Grillteamet leverar god sommarmat och jag vill tipsa om en smörgås med rökta räkor. Svärsonen grillade frysta skalade räkor som EmmaSelina sedan använde till klassiska räksmörgåsar. Jag gjorde min egen variant med två skivor viktväktarnas fullkornsbröd, en dressing av Larsas 0 %iga yogurt, örtsalt, rivet citronskal och en del grönsaker. Det blev en lyxig lunchmacka som intogs i Olivlunden med kaffe och havsutsikt.

VV: Jag räktar inga points på egen rökta räkor (vet att VV säger annorlunda), dressingen är 0 sp och brödet ger 2. Sammanlagt  2 sp för en kalasgod sommarlunch.

  (null)

 Kommentarer

Postat av: Delfinolinen i Viken

Publicerad 2019-08-15 21:33:49

Vilka fina tips du delar med dig av - Tack :)
Jag riktigt känner hur du trivs med dig själv o dina livsintressen - närande för själen de :)
Måste bara få dela med mig - att jag nu blivit mormor för första gången till en jättefin kille, född 7 veckor för tidigt, men som verkar fixa det galant - vilken styrka :) Han passade på att norpa min dag, hi hi - men det får han så gärna så ju :0)
Må bäst o fortsätt vara kaptenen på skutan,
:D

Svar: Så roligt. Tusen grattis till dig, det är du värd. :-) <3
Maud Granholm

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

 
Follow my blog with Bloglovin

Fakta och reflektioner knyts samman i mina blogginlägg, de ger svar på många frågor men sår också frön till nya frågeställningar. Jag ser syftet med att blogga ur ett vinn-vinn situation, där ett inlägg skall informera, motivera och inspirera både mig och er som läser. Mina inlägg är en kompass i dåtid, nutid och framtid och alla är lika viktiga för att se en helhet. Ensam är inte alltid stark, tillsammans kan vi göra mycket. Du hittar mina boktips här under kategorin VID PENNAN och på Instagram under @basilica55 och mina tips om mat under kategorin VIKTVÄKTARNA och på @basilicakost. Följ mig gärna på Instagram också. Vill du dela med dig av dina tankar och funderingar så skriv en kommentar här eller skicka ett meddelande på basilica@live.se // Maud

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela