September med lingon och kantareller

Så fort tiden går, det är redan mitten av september och jag mår riktigt bra. Vädret har verkligen varit på min sida och vi har haft flera fantastiska skogsdagar med bär och svampplockning. Eftersom vi inte vågat satsa på någon utlandresa ännu så fick det bli en minisemester till Gävle, med två hotellövernattningar, besök hos vänner och fokus på promenader och god mat.

Annars pendlar vi ofta mellan inland och hav och samtidigt gör vi sakta höst både där och på vår altan i stan. Jag måste ofta vila mellan de flesta aktiviteter så det passar mig bra att göra lite åt gången. Samtidigt ser jag att allt inte är ogjort och jag har bara resten kvar.

Som ni redan vet så läser jag en hel del, plöjer mig igenom både böcker och ljudböcker och börjar sakta hitta min litterära plattform. Men det känns också viktigt att ta sig igenom böcker av författare som inte passar mig språk- och innehållsmässigt för att veta vad som är favoriter och inte. Just nu har jag fokus på Karin Smirnoffs bokserie om janakippo och är helt såld på både språk och huvudkaraktärer. Jag är nu i mitten av tredje boken och återkommer med en mer utförlig recension när serien är avslutad.

(null)
 
(null)
 
Jag älskar att använda lingon och kantareller i min matlagning. 0 sp för den som följer Vv och bara fantasin sätter gränser för hur de kan användas.
 
 
 
 

Kommentera här: