Nu börjar vädret likna det som jag förknippar med "svensk sommar". Att sova i husvagn är oftast riktigt mysigt men när regnet öser ner som det gjort i natt så kryper obehagskänslan på mig och det är skönt att hålla ljudet borta genom att stoppa in headsetet i öronen och lyssna på musik eller en bra bok.

Jag har så många favoritförfattare och flera dem har haft nya boksläpp under den senaste tiden. Några av böckerna känner jag lite extra för och vill tipsa er om här.

Det är något speciellt med Sundsvallsdeckare och före midsommar kom Susanne Fellbrinks andra bok "Än klappar hjärtat" med huvudkaraktären Cilla Fallander och eftersom jag tyckte om den första boken "Än sjunger hon inga sånger" så fanns den på min läsväntelista. Den här gången har Cilla fått ett uppdrag som projektledare för nyöppningen av vår galleria och hon har fullt upp med att göra en invigning som är något utöver det vanliga. Allt är planerat till 100 % men inget fungerar som det skall och istället för succé sker saker som inte får hända, en del riktigt obehagliga och del som jag ser som riktiga humoristiska.Något är fel och skulden faller på Cilla, men kan hon lita på alla de anställda i gallerian? I slutet av boken finns en hint om att vi får fortsätta följa Cilla på nya äventyr och det ser jag verkligen fram.
ISBN: 9789177712718

Jag har också väntat på Lina Bengtsdotters tredje bok. Hennes första bok "Annabelle" blev en succé och uppföljaren "Francesca" var precis lika bra om inte bättre. Jag hade stora förväntningar på den tredje boken "Beatrice" som kom nu den 1 juli och jag kastade mig över den redan första dagen. Kriminalinspektör Charlie Lager är en speciell personlighet med en del demoner som hon dras med efter en mycket jobbig barndom. I Karlstad försvinner en nio månaders flicka och Charlie och hennes kollega åker ner för att undersöka fallet. Föräldrarna är mycket chockade men de och andra i parets omgivning verkar hålla inne med sanning kring det förvunna barnet. Chanserna att hitta den lilla flickan levande blir mindre desto fler timmar som går. Precis som i de två andra böckrna knyts Charlies egen barndom och bakgrund in i historien och jag ser Lina Bengtsdotter som en mycket skicklig författare, en av de bästa i Sverige på min topplista.
ISBN 9789137151274

Några andra nya böcker som jag också vill tipsa om här är:
"Goda Grannar" av Mattisas Edvardsson. Hans bok "En helt vanlig familj" var något helt extra och den senaste är inte sämre. Det är en psykologisk spänningsroman om några familjer på en gata i Köpinge där handlingen växer fram genom tre personers berättelser i nutid och förfluten tid.
ISBN 9789137154862

Lina Areklew är en författare som med sin första bok "Ur Askan" direkt hamnade bland mina favoritförfattare. En  spännande kriminalroman som utspelar sig på en av mina favoritsmultronställen, kan man önska sig något bättre. Fredrik Fröding, en tidigare polisaspirant är en av huvud karaktärerna som kommer med båten till Ulvön en midsommarafton. Plötsligt hittas flera lik på ön och Sofia Hjortén från Önsköldsvikspolisen får en känslomässig utredning på halsen. Jag ser redan fram emot en fortsättning och är nyfiken på om både Fredrik och Sofia följer med i den.
ISBN 9789189057395

Jag önskar en fortsatt skön sommar i böckernas värld!

(null)
 
 
 
#boktips, #lästips, #sundsvallsdeckare,

Kommentera

Publiceras ej