Midsommarhelgen är fantastisk, men de här första veckorna efter helgdagarna får kroppen leva med konsekvenserna av den sill, lax och strömming som är typisk midsommarmat för mig och som jag verkligen älskar.  Just nu är histaminhinken överfull och jag försöker dagligen att sänka innehållet. Det är inte alltid det lättaste när jordgubbarna säljs för 15 kr litern i stora lådor och lockropen från sommarcafeernas räksmörgåsar hörs långa vägar på alla utflyktmål. HÄR och HÄR har jag tidigare skrivit om mina problem med vissa livsmedel och om histaminintolerans.

 

Ett boktips!

Gabriella Ullberg Westin var en av de personer jag träffade under vårens digitala författarmöten. Eftersom jag gillar norrlandsdeckare så har jag läst hennes senaste bok "Ett enda andetagsom rör sig i och utanför Hudiksvall.  Jag har mött henne tidigare på en "Bokens Afton och köpte då hennes bok Ensamfjäril, med huvudkaraktären Johan Rokka, mannen med ett brokigt förflutet som flyttat hem till Hudiksvall för att arbeta som polis. Hans kollega Jonna Weissmann utsätts här för ett flertal attentat och eftersom Rokka hyser varma känslor sedan tidigare för Jonna så blir han känslomässigt engagerad i fallet. Samtidigt som överfallet mot Jonna sker så kommer en svårt sjuk och misshandlad kvinna till Hudiksvalls sjukhus. Finns det något samband mellan dem och ett flertal andra händelser där kvinnor blivit överfallna i området?

En lite extra spännande bok att läsa i coronatider, det finns en hel del igenkänningsfaktorer som är både intressanta och läskiga att tänka på. Jag tycker om sättet som författaren skriver på och flertalet av platserna i bokens miljöer är jag väl bekanta med, så jag kommer att läsa fler av böckerna i den här serien.

Ensamfjäril (2014/2015)

Springpojken (2016)

Fixaren (2017)

Slaktaren (2018)

Förrädaren (2019)

Ett enda andetag (2020)
Antal sidor: 300
Utgivningsdatum: 2020-04-09
Förlag: HerperCollins Nordic
ISBN: 9789150947144

 

Ett litet mattips! 

Hembakade hamburgerbröd till sommarens grilltillfällen. Jag fick en beställning av sonen på 20 stora hamburgerbröd till midsommar och resultatet fick godkänt av alla i familjen. Brödet som blev över åt barnbarnen upp som frukokostmackor på midsommardagen.

Det här receptet av Sébastien Boudet har jag gjort flera gånger och det är riktigt bra. Att göra det bara på surdeg eller använda lite industrijäst är valfritt. Jag har provat båda delarna och har man en bra surdeg så räcker det gott och väl med den. 

Hamburgerbröd eller korvbröd med surdeg.

  (null)


(null)


 


1 kommentarer

Maggan

03 Jul 2020 08:36

Visst är det mysigt att bli bjuden på middag? Önskar er en bra sommar trots att den blivit lite annorlunda.

Svar: Ja, det gäller att göra det bästa av situationen. Detsamma till dig. 😊

Kommentera

Publiceras ej