Under förra årets "Hälsa, kropp och själweekend" bestämde jag mig att utnyttja mer av den 2020. Rum och biljetter är bokade sedan lång tid tillbaka och jag ser fram emot några intressanta dagar på Söråkers Herrgård. Extra roligt i år är att Lie Orrmalm är där och ger olika pass i Chakradans (yogadans). Under veckan skall jag se över det utbud som finns av föreläsningar, behandlingar och "prova på pass". Vad jag kan se i programmet så finns det massor med alternativ under helgen.


Så här skrev jag i ett inlägg för ett år sedan:

"Jag har mer och mer intresserat mig för helande dans, (cirkeldans) med sin tradition i kyrkan, chakradans (yogadans) som också kallas yogans syster, med sina rötter i buddismen och för shamanerna med sina sånger och trumresor från indian- och samekulturerna. Varje del av det här ger en upplevelse som för mig, mot det som förknippas med andlighet; fromhet, helighet, religionsitet, själfullhet, spiritualitet och mysticism. Vissa former av nyandlighet betraktas inom kristenheten som irrläror och jag anser att det är viktigt både för mig och andra i min närhet att vara både kritiska och realistiska. Men eftersom jag med åren dragits mer mot relativism, så anser jag att jag vid 63 års ålder klarar av att sålla agnar från vete och med en holistisk livssyn kunna säga att BRA MAT och ANDLIGHET är GOD HÄLSA för mig. Det gäller bara att hitta rätt i sitt sökande och dit känns det som att jag kommit nu.

 "Även utövande eller beundran av konst, musik, litteratur, mm, liksom de känslor som kärlek eller självförverkligande kan väcka, är immateriella till sin natur och kan ge en översinnlig upplevelse." *

 * (Wikipedia 2019-01-28)"

(null)

Kommentera

Publiceras ej