basilica

Bra mat. Boktips. Hantverk. Familj. Reflektioner över livet.

Bär och skogsväger -en energiinjektion

Publicerad 2020-08-14 07:58:00 i Allmänt, Hälsa, Logoterapi, Viktväktarna,

Nu är det augusti igen och skogens tillgångar på bär är ovanligt stor i år. Jag har svårt att hålla mig borta från de trakter som ligger mig varm om hjärtat och där jag huserat sedan barnsben.
Jag har skrivit om det i ett tidigare inlägg HÄR.
 
Hjortron, blåbär och hallon fyller nu frysen och snart börjar lingonen mogna vilket är de bär som jag älskar mest att plocka. Vilka rikedomar vi har i skogen, som så få tar till vara på, tråkigt nog.
 
Det här fanns att läsa i SvD för några år sedan:
"Bär är fulla av vitaminer och andra näringsämnen. Genom att äta mer bär gör du en viktig insats för bättre hälsa. Många bär har naturlig sötma och kräver inte mycket tillagning. Men trots att de flesta bär är goda så varierar deras näringsinnehåll en hel del. Här är tio i topp bland nyttiga bär, listade av sajten Tasty Human."
 
Blåbär
Körsbär
Jordgubbar
Björnbär
Lingon
TranbärBär och skogsvägar
Hallon
Krusbär
Aronia
Vinbär
(https://www.svd.se/de-10-nyttigaste-baren-du-kan-ata

I dag när vi har tillgång till frysar, är det snabbt och enkelt att förvara bär under vintern och de frysna bären kan många gånger vara bättre i näringsvärden än de färska. För mig passar infrysning väldigt bra eftersom det inte kräver varken socker eller annat lagringsutrymme.
  (null)
 
(null)
 
(null)
 
 
 

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

 
Follow my blog with Bloglovin

Fakta och reflektioner knyts samman i mina blogginlägg, de ger svar på många frågor men sår också frön till nya frågeställningar. Jag ser syftet med att blogga ur ett vinn-vinn situation, där ett inlägg skall informera, motivera och inspirera både mig och er som läser. Mina inlägg är en kompass i dåtid, nutid och framtid och alla är lika viktiga för att se en helhet. Ensam är inte alltid stark, tillsammans kan vi göra mycket. Du hittar mina boktips här under kategorin VID PENNAN och på Instagram under @basilica55 och mina tips om mat under kategorin VIKTVÄKTARNA och på @basilicakost. Följ mig gärna på Instagram också. Vill du dela med dig av dina tankar och funderingar så skriv en kommentar här eller skicka ett meddelande på basilica@live.se // Maud

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela