basilica

Bra mat. Boktips. Hantverk. Familj. Reflektioner över livet.

Helgmys och stöd till medmänniskor

Publicerad 2019-10-27 08:04:00 i Allmänt, Hälsa, Viktväktarna, Återvinning,

Här rullar livet vidare. Veckorna går fort, men det är säkert ett bevis på att jag trivs väldigt bra med mitt nya liv. Att jag har en större frihet att forma mina dagar kan vara både bra och frustrerande eftersom  jag vill väldigt mycket. Eftersom vi den här veckan haft hjälp med rensning av avloppsledningar och var tvungna att bära ut badkar och plocka bort kökslådor så har jag passat på att göra en del av det som går under benämningen storstädning. En annan uppgift på agendan den här veckan har varit att färdigställa den kartong med barnkläder, leksaker, barmfiltar och annat smått och gott som levererats för vidare transport till rehabiliteringshemmet Nova Dom i Ukraina ( ett samarbete med dotter och sonhustru). Länk till  Barnens Hopp
  (null)
 
Under veckan har jag tvätta barn- och dockkläder, strykit och sedan suttit och försett de sex dockorna med passande kläder (glatt påhejad av en skrattande gubbe 😊) 
  (null)
 
Lite helgmys har det också blivit. Sp snål viktväktarmat kan vara riktigt lyxig och god. Kycklingspett 0 sp, Ost, Arla svarta munken 10% 70-80 g 4 sp, skinka  2 skivor 1 sp, päron 0 sp, druvor 0 sp, morötter 0 sp, tomatsallad med fetaost 3 % fett 1 dl 1 sp + 1 tsk olivolja 1 sp. Sammanlagt: 7 sp.
 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Delfinolinen i Viken

Publicerad 2019-10-27 15:12:27

Åh vad glada barnen kommer att bli :)
Jättefina o gudomliga gåvor - riktiga hjärtegåvor som bara väntar på barnen :)
Vilka eldsjälar ni är du o dina fantastiska tjejer - (och gubben, som ju är hejarklacken) brinner för att hjälpa så många behövande ni bara förmår o kan :)
Och - vilket jobb du gör - tvättar, stryker, lagar o viker snyggt i kartongen - eloge till dig för din omtänksamhet o kärlek till alla behövande som finns på vår jord :)
Änglakraam med styrka o kärlek o hälsa,
:D

Svar: Ja behovet är så stort ute på många ställen och jag tycker ju om återbruk så det passar mig att tvätta och stryka sådant som kan komma till användning någon annanstans. Våra barnbarn har mer än de behöver. Önskar dig en bra Allhelgonahelgen.
Maud Granholm

Postat av: Delfinolinen i Viken

Publicerad 2019-10-27 15:15:05

. . . Och helgmyset var också en ögonfägring - med mys i fokus :)
Ni har så goda energier o massor av kärlek kring er i er härliga familj :)
:D

Svar: 💕
Maud Granholm

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

 
Follow my blog with Bloglovin

Fakta och reflektioner knyts samman i mina blogginlägg, de ger svar på många frågor men sår också frön till nya frågeställningar. Jag ser syftet med att blogga ur ett vinn-vinn situation, där ett inlägg skall informera, motivera och inspirera både mig och er som läser. Mina inlägg är en kompass i dåtid, nutid och framtid och alla är lika viktiga för att se en helhet. Ensam är inte alltid stark, tillsammans kan vi göra mycket. Vill du dela med dig av dina tankar och funderingar så skriv en kommentar här eller skicka ett meddelande på basilica@live.se // Maud

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela