basilica

Bra mat. Boktips. Hantverk. Familj. Reflektioner över livet.

Val och livsvägar till minnesburken

Publicerad 2019-06-23 11:18:00 i Allmänt, Hälsa, Logoterapi, Vid pennan,

Efter en solig midsommarafton och en blåsig midsommardag har söndagen gett oss ömsom regn och ömsom sol. Barn och barnbarn har varit i full aktivietet med att färdigställa en bilparkering med hjälp av en ovärderlig granne och hans traktor. Efter en "korv med brödlunch" till alla, gjorde gubben och jag den obligatoriska utflykten till Åstön med barnbarnen och ett stopp för glassinköp på Färjas Brygga där vår tidigare granndotter Amanda nu driver en sjörestaurang. Trots regnet, har barnbarnen vågar sig på ett dopp före middagen och med fyllda maskdosor och spön har de nu gett sig iväg på fiskafänge. 
 
Nu sitter jag här i vårt lilla husvagnskrypin och njuter av att kunna lägga ännu en fin midsommar till "minnesburken" och vågar mig ödmjukt på en önskan om att få uppleva många fler. Men ingen vet hur livet ter sig om ett år och kanske är det bäst just så. Jag sammanfattar helgen med några rader i min kalender och läser Paulo Coelhos kloka ord och ser på Catalina Estradas magiska illustrationer. Årets kalender är lika speciell som vanligt och bär temat VÄGAR.
 
(null)
 
Ett boktips från mig till dig.
 

Kommentarer

Postat av: Delfinolinen i Viken

Publicerad 2019-06-25 14:59:46

Woow sån mysig midsommar :)
Tycker jag känner igen dom somriga orden i visan - ger mig somriga minnen att le åt :)
En skön o fin fortsättning av denna sommar 2019,
:D

Svar: Detsamma till dig 🍓🍓🍓
Maud Granholm

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

 
Follow my blog with Bloglovin

Fakta och reflektioner knyts samman i mina blogginlägg, de ger svar på många frågor men sår också frön till nya frågeställningar. Jag ser syftet med att blogga ur ett vinn-vinn situation, där ett inlägg skall informera, motivera och inspirera både mig och er som läser. Mina inlägg är en kompass i dåtid, nutid och framtid och alla är lika viktiga för att se en helhet. Ensam är inte alltid stark, tillsammans kan vi göra mycket. Vill du dela med dig av dina tankar och funderingar så skriv en kommentar här eller skicka ett meddelande på basilica@live.se // Maud

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela