Sommartider är grilltider och här kommer en gammal klassiker i repris. Receptet kommer från "Vår kokbok". Det här är min favorit när det gäller grillsåser. 1 SP för 4 portioner
Barbecuesås
1 burk (400 g) Krossade tomater (eller passerade)
2 msk Chilisås (finns osötad också)
2 msk Vinäger (jag tar bara 1 msk)
½ tsk Salt
1 Krm Svartpeppar
Osötad Senap
2 Vitlöksklyftor, pressade
2 tsk Worcestershiresås
Blanda alla ingredienser i en kastrull. Koka såsen i ca 10 minuter så att allt kokar ihop. Använd som sås till grillade kötträtter, grillad kyckling, korv, stekta revbensspjäll, fläskkotletter. Såsen kan också användas till pensling under grillningen.
.

Äppelcidervinäger innehåller mindre histamin än röd- och vitvinsvinäger för den som behöver ha det i åtanke.


1 kommentarer
Delfinolinen i Viken
21 Jun 2019 11:53
Åh o Mmmm :)
Känner riktigt alla dofterna :)
Nu är det sommar, trots lite svalare temperatur idag - är lika med midsommarväder kanske? :)
Bon apetite o ha det bara bäst du fina,
:D
Kommentera