basilica

Bra mat. Boktips. Hantverk. Familj. Reflektioner över livet.

Havrebröd med keso - för diabetiker och viktväktare

Publicerad 2019-12-09 09:38:49 i Hälsa, Viktväktarna,

Dagarna i december försvinner i rask takt. 2:a advent har redan passerat och jag har hunnit med flera julmässor och en traditionsenlig julkonser. Några julklappar är inköpta men det är inte dem jag lägger störst fokus på under de här dagarna. Att känna in julkänslan, lyssna på julmusik, se julfilmer och planera för bra julmat är det optimala julstöket för mig.
 
Bra mat behöver vi varje dag så i dag vill jag tipsa om ett gott bröd som ursprungligen är gjort för diabetiker men passar väldigt bra för alla. Receptet finns HÄR på Lindas Bakskola och går att göra glutenfritt med havregryn utan gluten. 

(null)Kommentarer

Postat av: Delfinolinen i Viken

Publicerad 2019-12-09 15:03:56

Ett jättefint bröd med keso i :)
Keso är underskattat - så gott o kan användas till så mycket gott :)
Kan se dig framför mig, när du planerar in din jul med dina fina o kära - så mysigt :)
Och maten - går alltid att göra nyttigare o så god - o som passar alla :)
Min dotter ska göra en "skinka" på rotselleri, som hon själv var nyfiken på :)
Men var aktsam på lågkalori o lågsockrat: kolla vad som ersätter originalet.
Julmässor o julstök kan vara trevligt, men just nu är jag inte så där riktigt i balans - som gör att fenomenet hjärtflimmer hälsar på mig var o varannan dag - mycket pga för lite o för låga vita blodkroppar - konstigt eller hur :)
Grattade min dotter igår - 30 år nu (tänka sig) o lilla prinsen 4 mån är bara så charmig :)
Men han var bakis även han efter att ha varit med hela festen - jättenyfiket iakttagit sällskapet - ingen sömn där inte :)
Tänk på att ta det lilla lugna o återhämta dig mellan varven oxå min vän,
:D

Svar: Låter så mysigt att höra om ditt lilla barnbarn. Men var rädd om dig, hoppas att du blir bättre, hjärtflimmer låter inte bra. 💕
Maud Granholm

Postat av: Maria Andersson

Publicerad 2019-12-11 07:58:49

Det borde funka bra i vår familj, ser så gott ut.

Svar: Ja, fungera som fika för mig.
Maud Granholm

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

 
Follow my blog with Bloglovin

Fakta och reflektioner knyts samman i mina blogginlägg, de ger svar på många frågor men sår också frön till nya frågeställningar. Jag ser syftet med att blogga ur ett vinn-vinn situation, där ett inlägg skall informera, motivera och inspirera både mig och er som läser. Mina inlägg är en kompass i dåtid, nutid och framtid och alla är lika viktiga för att se en helhet. Ensam är inte alltid stark, tillsammans kan vi göra mycket. Du hittar mina boktips här under kategorin VID PENNAN och på Instagram under @basilica55 och mina tips om mat under kategorin VIKTVÄKTARNA och på @basilicakost. Följ mig gärna på Instagram också. Vill du dela med dig av dina tankar och funderingar så skriv en kommentar här eller skicka ett meddelande på basilica@live.se // Maud

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela