Dags för några boktips igen.

Jag läser en stund varje dag, men föredrar ljudböcker som jag kan lyssna på under de dagliga promenaderna. Den sista tiden har Lotta Luxenburgs böcker Försvunnen och Spårlöst varit mitt sällskap. I den första boken som är hennes debutbok försvinner sexåriga Ava. Kriminalkommisarie Nick Johansson och hans assistenst Klara Pil får fallet på sitt bord. Deras polisarbete tar oanade vändningar och får konsekvenser för flera av de inblandade. I uppföljaren försvinner en kvinna spårlöst i centrala Stockholm och polisen tror att hennes man ligger bakom försvinnandet. Men när ytterligare två kvinnor saknas håller inte den teorin. Kommisarie Johansson har svårt att fokusera på fallet när personer i utredningen också påbverkar hans privatliv.

Lotta Luxenburg är född och uppvuxen i Sundsvall och bosatt i Stockholm sedan 1988. Hon arbetade här på Kulturmagasinets bibliotek och har sedan arbetat med både reklam och TV produktion innan hon öppnade en liten butik med kläder och smycken på söder i Stockholm.

Böckerna kan läsas oberoende av varandra men eftersom karaktärer och handling går in i varandra så är mitt tips att läsa båda. Handlingen utspelar sig i Stockholm men i båda böckerna har Sundsvall en liten biroll vilket ger en känsla av att befinna sig på en ytterkant av mammas gata.

 
Sticksjön bjuder på nya fantastiska naturupplevelser varje dag.
 
 
 
#boktips,

3 kommentarer

Börje

05 Sep 2018 08:42

Jag har precis börjat på Björn Hellbergs nya bok.

Svar: Låter spännande. Jag har läst några av hans tidigare böcker, men den sista är väl om honom vad jag förstått.
Maud Granholm

Delfinolinen i Viken

08 Sep 2018 11:10

Åh du läser t o m lokalt :)
Så mysigt att du hittat en lokal författare, du som är så intresserad din lokala omgivning o av författare och kan så mycket om dom :)
Ljudböcker har jag inte riktigt kommit in på - än, men kommer kanske när det är dags även för mig - tror jag nog :)
Vilken vacker sjö - påminner om en vik av Storsjön, här i Viken :)
Tänkte oxå, hi hi - Du o "gubben" sammanstrålar här på bloggen - kul :)
En måbästkraamis :) nu när "gubben höst" redan börjat hälsa på - birrr :/
Från mig i min Vik,
:D


Svar: Ja, jag önskar att jag kunde läsa mer i böcker men det mesta varje dag blir ljudböcker. Gubben däremot läser i sin läshörna flera timmar varje dag. Han gillar mest livsberättelser och memoarer. Nu planerar jag för mammas 85- årsfirande så jag har en del annat för mig också. Önskar dig en fin fortsättning på helgen.
Maud Granholm

Maggan

09 Sep 2018 09:25

Länge sedan jag skrev något här nu, men jag är ofta in och läser dina inlägg. Provade att baka bönbröd i lördags. Kanske ingen favorit men ”funkar för mig” 😊 Förhoppningsvis träffas vi något under hösten.

Svar: Ja, länge sedan vi sågs. Kanske borde träffas med en fika på stan någon dag in i oktober när det blir mer tid.
Maud Granholm

Kommentera

Publiceras ej