Efter en veckas semester i ett mycket soligt Turkiet är vi nu hemma igen i ett svalare Sundsvall.Vi har badat både hamambad och i havat, solat, fått massor av massagebehandlingar, gjort långa promenader och ätit och druckit gott. Livet är tillbaka i den vardagliga lunken och det känns riktigt skönt att ta tag i de inte alltid så roliga, men nödvändiga vardagssysslorna. Det som är det verkliga livet liksom. 
 
På hotellet arbetade en turkisk kvinna med att varje dag baka fyllda bröd på en stekhäll. Jag fascinerades av hennes styrka och arbetsglädje, ja av hela hennes personlighet. I Sverge arbetar cirka 80% av alla kvinnor mellan 22 och 64 år men i Turkiet är det knappa 35% av kvinnona som är ute på arbetsmarknaden. Den här kvinnan gav oss hotellgäster möjlighet att uppleva äkta turkisk mattradition och kultur. Jag stod långa stunder och såg på hennes hantverk och hon skrattade vänligt åt mitt intresse. Även om hon arbetar för att försörja sig och sin familj så ger det här arbetet henne möjligheter att bli sedd och uppskattad. Genom att varje dag göra det som hon är bra på visar hon också att kvinnors kraft och hantverk uppskattas av människor från många olika länder.
 
 
 
Källa: EkonomiFakta
#matkultur,

4 kommentarer

Delfinolinen i Viken

10 Oct 2018 20:42

Oj! så skönt för dig att resa och uppleva nya kulturer - igen, där du får lära dig nytt från den lokala befolkningen - som denna härligt glada gumma :)
Och DU - du fick med dig massor av ny inspiration - där du gluttade o log mot henne :)
Ser fram emot att få "höra" mer om denna resa här i din blogg - bilder o kanske spännande recept på god turkisk mattradition osv :)
Välkommen hem o må så bäst du bara kan,
:D

Svar: 😊
Maud Granholm

Delfinolinen i Viken

10 Oct 2018 21:40

Jag har försökt att kommentera - men gack inte :(
Vill bara tillägga: "Mmm, detta är kvinnokraft dä", ingen tvekan om saken :)
Kraamiz för kvinnokraften du min vän,
:D

Svar: Fungerade bra nu. Hälsningar Maud
Maud Granholm

Börje

18 Oct 2018 10:37

😊

Svar: ☺️
Maud Granholm

Karin

18 Oct 2018 10:38

Skönt att ni är hemma igen.

Svar: Ja, och bra gick det också.
Maud Granholm

Kommentera

Publiceras ej