Här i stan har vi en mycket trevlig bokhandel där bokhandlarn och hans personal ständigt arbetar med nytänk och utveckling, för att ge oss kunder den optimala bokupplevelsen. Det är inte bara en butik för böcker och pappersartiklar utan en plats för möten med författare och naturligtvis också  för mellanmänskliga möten. Gubben och jag slinker in där ibland bara för att köpa en kopp gott kaffe och för att prata med bokhandlarn, hans fru och vår sonhustru ”Violen från Flen”. 

I veckan öppnade de upp för träff och en öppen dialog med fotografen och författaren Donald Boström. Han har i samarbete med Wilhelm Nordquist som är fjärde generationen i företaget och inköpare vid Arvid Nordquist kafferosteri precis släppt ”Kaffeboken” som fick ett positivt bemötande på årets bokmässa i Göteborg. I boken får vi följa med på en kafferesa genom många länder, från odling till kopp. Genom text och bild får vi veta allt om odling, bönsorter, rostning, skördar och kaffekulturer runt om i världen. En intressant kväll som tog kaffedrickandet till en högre dimenssion. Nästa gång jag skall inhandla kaffe kommer jag säkert att läsa på paketen lite extra innan jag gör mitt val, för bönorna innehåller 900 olika aromer och det finns ett flertal sorter och rostningar.

Lite fakta ur boken:
125 miljoner människor arbetar inom kaffenäringen i världens alla länder.
Det finns dryga 80 kaffeproducerande länder.
Jordens befolkning dricker 3,1 miljarder koppar kaffe om dagen.

På frågan om vad som är meningen med livet så känns "en kopp gott kaffe i trevligt sällskap" som ett av flera bra svarsalternativ.

 

 
 
Nu har lördagsmorgonen övergått till förmiddag och jag skall förbereda dagens matsäck inför familjens sista arbetsdag i Olivlunden. Vegetarisk ärtsoppa med ostmackor blir min viktväktaranpassade matlåda och kanske slinker det ner en nygrillad kycklingkorv också innan vi gör kväll och återvänder in till stan. Trevlig lördag alla.
#meningenmedlivet,

1 kommentarer

Delfinolinen i Viken

20 Oct 2018 12:14

Vilken trevlig bokhandel - där ni även hittar sonhustrun oxå, inte dumt alls det inte :)
Vilken intressant bok, som berör så många världen runt - tror alla har nå'n åsikt om kaffet :)
Även jag som ju inte dricker kaffe längre (se'n -95 tror jag) känner jag att denna bok måste ju bara vara så intressant, då den berör hela världens befolkning :)
Och avslutning i Olivlunden oxå - med mys o grill - kan ni ha det bättre :) :)
Kram så länge - och njut av dina nära,
:D

Svar: Ja, vår bokhandel är lite extra. Bokhandlarn som också är en nära vän till vår familj får hit så många intressanta författare och vi sitter ofta på plats, men inte på parkett för vi gillar att sitta lite bakom? Det är bäst för min onda nacke.
Dagens arbete i Olivlunden blev mycket lyckat. Sol hela dagen och även om höstkylan kröp på så gjorde arbetet och värmen från elden sitt för att hålla oss varma. Kram och helg.
Maud Granholm

Kommentera

Publiceras ej