En meningsfull sommar

Jag har under de senaste åren försökt att hitta en balans i det som jag ser som måste, skall och vill. Arbete, familj och hälsa har fått en stor del av prioriteringen och jag har inte alltid lyckats få vardagen att fungera. Den enda lösning jag till slut kunde se, var att lämna arbetslivet bakom mig och några år för tidigt gå in i de grå pantrarnas värld och bli pensionär. Mina diagnoser finns kvar, smärtan, värken och kraftlösheten finns där fortfarande, men känslan av frihet och oberoende gör livet så mycket enklare. En ny fas i mitt liv har börjat och jag känner mig både starkare och gladare.  Mina nyfunna krafter har gjort att vi under den sista månaden kunna resa runt till ett flertal länder som Frankrike, Tyskland, Danmark och Sverige. Kanske är gubben gladast över vårt nya liv för han har fått leva ganska isolerat med stort ansvar för hemmajobb under de år jag både stapplat och irrat runt i tillvaron.

Nu ser jag fram emot en solig tid och vill därför dela med mig av ett favoritrecept till sommarens grillkvällar. Receptet kommer från den klassiska ”Vår kokbok”.

Barbecuesås

1 burk (400 g)  Krossade tomater

2 msk Chilisås

2 msk Vinäger (jag tar lite mindre)

½  tsk Salt

1 Krm svartpeppar

Osötad senap

2 Vitlöksklyftor, pressad

2 tsk Worcestershiresås

Blanda alla ingredienser i en kastrull. Koka såsen i ca 10 minuter så att allt kokar ihop. Använd som sås till grillade kötträtter, grillad kyckling, korv, stekta revbensspjäll, fläskkotletter. Såsen kan också användas till pensling under grillningen.

(För viktväktare:1 sp/4 portioner, Paleo: uteslut eller byt till bättre alternativ)

 

 

Delfinolinen i Viken

Ja, naturligtvis önskar jag dig mängder av sköna grilldagar / kvällar tillsammans med din familj, som ju är så goa o härliga :)
Få se om JAG hamnar vid nå'n grill i sommar - återstår att se, men sommaren bara ÄR ju så härlig ändå - min årstid ju :)
En grillig härlig kraam på dig från mig i Viken,
:D

Svar: Ja nu Passat vi på och njuter snart kommer vintern igen.😊
Maud Granholm

Delfinolinen i Viken

Birr, NEJ, ingen vinter än tack - inte på flera år :) Inte om JAG får välja iaf . . .
Men, men - kolla temperaturen nu: inte lika varmt längre - och verkar bli regn (iaf nu på torsd) typiskt svensk semester o midsommar :)
Men vi njuter när vi kan - och är tacksamma över att allt är som det är menat att vara :)
Ha det bara bäst nu i fina Sundsvall,
:D

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress