Ett liv med "medvetna val" 🍓

Efter att bytt ut Olivlundens familjeliv och hetta mot ett lika varmt men lugnare liv i Inlandet, Àr vi nu hemma i stan igen. Husvagnen fick följa med sÄ vi har samma comfort vart vi Àn befinner oss. Veckan har bjudit pÄ höslÄtt, insjöbad, boklÀsning, promenader och en utflykt till mina barndomstrakter i HÀlsingland. Sonen har under veckan kÀmpat mot elden i JÀmtland och jag Àr sÄ stolt över hans insats och positva attityd kring hemvÀrnets arbete. Resten av familjen lever fortfarande havsliv och njuter av sol och ledighet.

I lördags kom regnet  och under mer Àn ett dygn regnade det oavbrutet. Eftersom bÀcken har sinat sÄ kunde vi nu samla vatten i hinkar och flera dagars vattenförsörjning rÀddades. Dricksvatten gÄr att hÀmta i dunkar men det underlÀttar enormt att ha regnvatten till bÄde tvÀtt och disk. Efter det efterlÀngtade regnet lyste hela moder natur upp och förhoppningsvis ger det svamp och bÀr en gynnsammare tillvaro framöver.

Mitt viktvĂ€ktarliv fungerar vĂ€ldigt bra nĂ€r hushĂ„llet Ă€r mindre och jag sjĂ€lv kan styra över matthĂ„llningen. Appen visat i dag pĂ„ -6,8 kilo och jag har bara ett par kilo till som skall bort och nöjer mig dĂ€r för lĂ€gre siffror Ă€r svĂ„ra att behĂ„lla. Ålder och medicinering Ă€r en pĂ„verkande faktor i min kamp mot kilorna och eftersom jag under de sista 40 Ă„ren knappt Ă€tit godis och fikabröd sĂ„ blir de "medvetna valen" viktiga. Det nya flexsystemet hos ViktvĂ€ktarna Ă€r ett fantastiskt verktyg för att göra de hĂ€r valen och jag kĂ€mpar tappert vidare.

 
Att  stÀlla baljor och hinkar under takrÀnnorna innan regnet började
visade sig vara ett bra vÀl nÀr bÀckarna Àr torrlagda.
 
 
Att servera svenska jordubbar i en Àrvd kristallskÄl en varm sommardag, kÀnns ocksÄ som ett
bra "medvetet val".
Delfinolinen i Viken

Jag hÄller bara med dig min vÀn :)
Att utnyttja regnvattnet o arvegods Àr ju tummen upp det :) Gubbarna smakade sÀkert jÀttebra - serverade frÄn den fina skÄlen :)
Vi fick en rejÀl skur idag och sÄ ett lite lugnare regn - men se'n har dom dÀr uppe knipit igen :(
Det var sÄ skönt o friskt - allt grönt strÀckte pÄ sig i ren glÀdje o lÀngtan :)
Regndans kanske?
Hoppfull kram om regn dÀr det behövs, som hjÀlp till dom som kÀmpar i vÄra skogar o byar,
:D

Svar: Ja, det blir skönt efter regn. I dag skall det regna en del hĂ€r vad jag kan se sĂ„ vi hĂ„ller tummarna för det. Har regnat i nĂ„tt ocksĂ„. Ha en bra fortsĂ€ttning pĂ„ helgen.😊
Maud Granholm

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress