Tionde våningen - ungdomsbok även för vuxna
Boktips!

Tionde Våningen av Christina Herrström  

”VAD ÄR EN KRISTALLKULA i gyllenbrunt glas? Ryms framtidens rörelser i kulans djup, så som det har sagts?” När Jorins farmors mor var flicka satt hon under sina resor på de sju haven och blickade in i den gyllenbruna kulan. Vad letade hon efter och vad letar Jorin efter när hon nu har ärv kulan?

Efter föräldrarnas skilsmässa blir Jorin kvar i lägenheten. Mamma flyttar till sin nya kärlek i Florida och pappan flyttar ut till stugan vid havet och sjunker där ner i en djup depression. Hon blir ensam kvar med allt det som livet innebär av ansvar för hem, skola och ekonomi. Boken tar upp många intressanta och viktiga frågor om kärleken till föräldrar, bästa vännen Agnes och Emanuel som stal både kristallkulan och hennes hjärta. Hur mycket ansvar har en ungdom som Jorin, när är man vuxen för att ta på sig fullt ansvar för sig själv och vilket ansvar har ett barn för sina föräldrar?

Jag kände mig lite vilsen i hennes sätt att skriva från början och har lite svårt att se att språket anammas av unga läsare men desto mer jag läser förstår jag hennes styrka som författare. Med böcker som "Ebba och Didrik", "Glappet" och "Tusen gånger starkare" har Christina Herrström redan visat att hon kan skriva för unga personer och att hennes böcker också ger vuxna läsare en bra läsupplevelse.

 
 
https://www.akademibokhandeln.se/butik/sundsvall-c/
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress