En sval dag på altanen
Den varma sommaren fortsätter och vi är nu tillbaka ute vid havet. I morse började ett skönt duggregn spela mot fönsterbrädan, men enligt min väderleksapp skall solen vara tillbaka på eftermiddagen igen. EmmaSelina och BertEmil har tagit sina familjer, husbil och tält för att ge sig ut på en campingtur till Dalarna och via sociala media kan jag nu följa deras aktiviterer på olika äventyrsparker. De ligger i bollhav, vaskar guld, träffar häxor och skriver önskelistor, allt de där som påminner mig om våra sommarturer till samma platser, men ändå så annorlunda eftersom de med åren utvecklats till någonting nytt och modernare. Jag lägger ut mina arbetsverktyg på altanbordet och njuter av svalkan, ljudet av regndroppar och det lugn som råder. Med några böcker om surdeg, virknål, sax, korsordspenna, hörlurar och havsutsikt kan jag syssesätta mig i många timmar tills regnet slutar, gräset torkar upp och kanske orkar jag då ge mig på de överblommade rabatterna som väntar på en ansning.
 
 
 
Det fungerar fortfarande väldigt bra med maten och sista vägningen visade  -7,2 kg. Några restaurangbesök och middagar hos goda vänner verkar inte betyda så mycket när jag gör rätt "medvetna val" och köper hem bra alternativ som dagliga baslivsmedel. Här ute i stugan blir lättfil, skivad banan och Icas frukosthjärtan en återkommande praktisk lunch, bara brödet och påläggen som varierar. Bönbröd, Finn Crisp knäckebröd eller tunnbröd för mig och surdegsbröd för gubben. Mjukost, ägg eller grillad skivad fläskytterfile med inlagd pressgurka blir bra och SP snåla pålägg. 
 
Är du inte inskriven i Viktväktarna men vill prova deras recept så kan DEN HÄR sidan på Köket.se vara till stor hjälp.
 
 
DAGENS BOKTIPS! är Jojo Moyes sista del i trilogin om Lou, En andra chans, fortsättningen till Livet efter dig och Arvet efter dig . Den kom ut som ljudbok den 30 juli och jag trivs så bra i Lous sällskap när hon frotterar sig med New Yorks rikaste män och absoluta toppskikt. 
Mer om bokserien hittar du i ett tidigare inlägg HÄR
Börje

Tack!

Svar: Så lite så 😊
Maud Granholm

Delfinolinen i Viken

Vad mycket mysigt som händer ikring dig o dina nära o kära :)
Helt underbart enligt mig :)
Själv var jag ju i Uppsala idag på begravning - och fick då en bra chans att träffa några av kusinerna o en farbror till mig - helt underbara - skratt o skämt o minnen - var ju så väldigt många år se'n sist jag träffade dom :)
Och - alla verkade ha saknat mig - kramar o kärlek trots begravning - helt underbart :)
För mammas del var det ju oxå det bästa för henne - att slippa allt jobbigt och det sjuka med allt som hör hjärnsjukdomar till . . . Skönast att befrias från detta - släppas fri :)
Hoppas att dina barn o barnbarn skickar många fina bilder på sina upplevelser o att dom trivs o har det bäst när dom semestrar :)
En riktig måbästkraamiz från mig till dig,
:D

Svar: Tack för din kommentar! Härligt att möta släktingar efter så lång tid och att begravningen blev en bra upplevelse, mitt i all sorg. Ja, familjen tar för sig av semester och ledighet och det bästa av allt är att de hela tiden sammanstrålar och gör alla aktiviteter tillsammans. Jag är så glad över att svärson och sonhustru också trivs tillsammans med oss alla. Barnbarnen umgås mer som syskon än som kusiner och har stort stöd av varandra. Vi har en familjegrupp på Messenger där vi hela tiden har kontakt och alla får samma information. Där kommer många fina bilder från deras upplevelser. Kram från Maud
Maud Granholm

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress