Livet blir inte alltid som vi tänkt oss

”Berättelsen om vårt liv bor i vår kropp. Det är kroppen som bär den åt oss. Ibland bär den på sorg och vrede och gömmer den på ställen som bara den vet, för att skydda oss. Den sorg som inte blir till tårar från ögonen får andra organ att gråta.”                          
                                                                                                                                                    AnneLi Amilon
 
Livet blir inte alltid som vi tänkt oss. Det vet jag och det vet du, men visst är det ändå underligt att det är så svårt att bära misslyckanden. För mig som för så många andra har vägen ibland varit bred och jag har själv kunnat välja både fart och sida, men den har lika ofta varit smal och krokig, precis som en gammal skogsstig. Det är inte alltid vi kan och har möjlighet att göra de fria valen, för det finns så många yttre och inre faktorer som styr våra liv. För två år sedan började jag min resa in i ett liv med mindre jobb och mer tid för egna önskningar. Under de här åren har jag tagit många bra beslut som frigjort både tid och kraft. Rensat i röran, bytt bostad och prioriterat många saker som jag tidigare bara drömt om. Kanske borde jag gjort andra val, tagit andra beslut, för precis som många gånger tidigare har jag och min kropp varit oense vid varje vägskäl. Genom min envishet, KänslA av SAMmanhang och en hel del värktabletter har jag oftast vunnit striden.
 
Ända sedan jag fick min fibromyalgidiagnos för över 20 år sedan har jag vägrat att låta den styra mitt liv, men underligt nog så gör den det, om och om igen. Efter en tuff höst, med värk, muskelsvaghet och hel del kognitiva problem så har jag nu tagit beslutet att avsluta mina arbetsuppgifter och distansstudier och hitta nya meningar i livet.
 
Men mitt skrivande kommer jag att fortsätta med, för jag vet att mina erfarenheter också kan vara till stöd för andra. Vilka erfarenheter har du av diagnoser som fibromyalgi och utmattningssyndrom?
 
Här finns mer av alla kloka ord som AnnLi Amilon delar med sig av på sin sida Dansa med universum.
http://dansameduniversum.blogg.se/2017/october/ett-forkroppsligat-evangelium.html
 
 
 
Varje årstid och varje tid på dygnet gör mina promenader runt den lilla Sticksjön till nya upplevelser.