Paleo 30 dagar

Mitt försök med att äta så ren mat som möjligt, har fungerat riktigt bra. visst har julhelgerna inneburit lite fusk, men det är inget jag funderar på nu. Nytt år och nya  försök att hitta tillbaka till kraft, ork och bättre hälsa. Som många andra har jag bestämt mig för att i januarai ge mig på utmaningen *"Paleo 30 dagar". Eftersom gubben under de sista månaderna också ätit en del av den mat jag provat mig fram till och mejeriprodukter och ceralier inte är så viktga för mig, så  är det här värt ett försök.
 
Jag tänkte låta er följa med på min resa och blir naturligtvis glad om ni delar med er av egna erfarenheter eller funderingar kring stenålderskosten. Skicka gärna ett mejl eller skriv en kommentar.
 
 
Följer en del råd i boken Paleo: 30 dagar med Annika Sjöö  och hämtar som tidigare många ideér och tips från "Under vårt tak" och deras Paleoskaferi.
 
 
 
 
Ett lite omgjort recept från Annikas bok på matiga muffins (äggmuffins) kommer här;
 
6 ägg
1,5 dl mandelmjöl
Lite av det som passar dig av hackade cocktailtomater, kanske lite fint strimlad purjo, hackad persilja eller andra favoritörter.
1,5 dl strimlad kokt skinka 
Havssalt och svartpeppar.
Ugn; 200 grader
 
Blanda allt i en skål, smörj med olivolja och fyll upp 6-7 hål i en stor muffinsplåt. 
Grädda i ugnen tills muffinsen känns gräddade och har fått en fin färg. 
 
De här blev riktigt bra. Jag föredrar att grädda i vanlig ugn framför micron som orginalreceptet anger.
 
*Paleo 30 dagar innebär att man äter strikt paleokost under en månad. Vilket innebär stenålderskost, ren mat utan kemiska tillsatser (i den utsträckning det går), spannmål, mjölkprodukter och raffinerat socker. Vidare så undvker man även potatis, baljväxter och alkohol. Det finns också olika företag som erbjuder material och stöd under de 30 dagarna. Mer information finns HÄR.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
1 Maggan:

skriven

Lycka till! 😊

Svar: Tack! Det kan behövas.
basilica@live.se

2 Delfinolinen i Viken:

skriven

Även JAG i Viken hejar på dig min vän :)
:D

Svar: Tack! Att känna stöd är alltid en fördel. Under helgen krävs ännu mer disciplin än under veckan eftersom många av de vanliga tillbehören som står i köksskåpen inte kan användas. Jag läser innehållsförteckningar som en galning och oftast finns något e-nummer, sojabönor, eller risstärkelse ☹️ som förstör mina planer eftersom jag försöker att göra samma mat till både gubben och mig.
basilica@live.se

Kommentera här: