Nu är det dags för en påskekrim igen. Kanske en större tradition hos våra grannar i Norge än här hos oss, men för mig har det blivit en återkommande vana att tillbringa påsken med en spännande kriminalroman.

Den bok jag valt i år är skriven av Tove Alsterdal och har titeln ”Vänd dig inte om”. Boken är hennes fjärde och fristående kriminalroman. Handlingen rör sig kring Beckomberga mentalsjukhus där man trott att spåren från det förflutna suddats ut, men där har de troligast helt fel. När Evas blir misstänkt för mordet på sin f.d make och ett gäng pojkar hittar rester av döda människor i en närliggande skog tätnar frågorna kring vad som händer och har hänt i området kring det gamla sjukhuset. I dag på påskaftonsmorgonen är 170 sidor lästa och Eva är på jakt efter en utländsk kvinna som satt utanför den affär som hon besökte strax före mordet. Kvinnan är spårlöst försvunnen och frågeställningarna blir fler och fler för varje läst sida. Jag ser med spänning fram emot en fortsatt upptrappning och ett spänande avslut under påskhelgen.

ISBN9789174617269

GLAD PÅSK.

 

 

 

 

2 kommentarer

Karin

15 Apr 2017 10:35

Jag gillar dina boktips. Lite för sällan bara. Jag hoppas att ni har en bra påskhelg i kylan. Ska vi träffas på en fika på stan någon dag?

Svar: Jag läser inte lika mycket nu som tidigare. Min koncentration räcker bara till informationssökning och faktainläsning. Ja, påskhelgen är kall. Hör av mig när jag kommit hem från påskfirande.
basilica@live.se

Delfinolinen i Viken

15 Apr 2017 11:40

Kriminalgåtor som påskgodis, passar ju DIG :)
Jag läser mest mina hälsofackböcker, för jag har svårt att smälta annat just nu i mitt liv.
Du är så givmild att dela med dig av det som händer ikring dig i ditt liv - gillar jag, så mysigt :)
En Glad Påskafton på dig o er alla fina,
Önskar jag i min halvsoliga Vik,
:D

Svar: Tack! Fortsatt bra helg. Här är det kallt men solen vill titta fram emellanåt.
basilica@live.se

Kommentera

Publiceras ej