Apolloeffekten - ett sätt att nå mina mål

 ”För 40 år sedan landade människan på månen. Men resan började åtta år tidigare, då John F Kennedy satte upp målet: att sätta en man på månen innan det årtiondet var slut. Varken han eller någon annan på jorden hade en aning om hur det skulle gå till. Men de lyckades. De löste problemen på vägen. Tack vare att viljan var tillräckligt stark” skriver Jörgen Jonsson i sin bok ”Apolloeffekten”.

Det här gäller oss alla. Om vi vill någonting tillräckligt mycket så kan vi nå dit. Vi behöver inte veta exakt hur vi skall göra just nu men med rätt tänk så når vi fram.

Det är det som är APOLLOEFFEKTEN.

Ett av mina mål i livet har varit att föreläsa på universitetet. Det har gått några år sedan tanken föddes. I tisdags stod jag på Mittuniversitet framför studerande på nio orter i landet och föreläste via videolänk. Efter mycket förberedelser och med fjärilar i magen så gick jag utanför min trygghetszon och därmed uppfyllde jag också ett av mina MÅL. Jag hade haft några år på mig för mental förberedelse och om viljan är tillräckligt stark så klarar man det mesta. Nu kan jag sätta fokus på mina andra målformuleringar. 

Vad har du för mål i livet?

Är det någonting du kan börja förbereda redan i dag?

Läs gärna Jörgens bok .

Här är lite mer information om boken.

Författare: Jörgen Jonsson

Förlag: Imagine kommunikation

ISBN: 9197782408

 

 
Mittuniversitetet Sundsvall
Fotot är taget av Lilian Jonsson Agera-arbetsgivarringen

Kommentera här: