basilica

Bra mat. Boktips. Hantverk. Familj. Reflektioner över livet.

Digitala möten - sysselsättning i coronatider

Publicerad 2020-05-15 22:50:00 i Allmänt, Vid pennan,

Jag är inte överdrivet teknisk och det har tagit både tid och energi att ta sig fram i den digitala världen. Med åren behöver jag nu också mer tid, eftertanke och även en del repetition för att följa med i utvecklingen. Under mina år som äldrestuderande på universitetet var den digitala utvecklingen på frammarch och det var bara att ta sig an och genomföra de uppgifter som ingick i utbildningen. Jag var då inte ensam, vi var många som kämpade oss fram från att först skicka tjocka uppsatser i kuvert till att se dem försvinna på skärmen via ett knapptryck på tangentbordet. Vilken utveckling det varit och det känns också inspirerande att ha fått varit en del i utvecklingen med  distansutbildning och digitala föreläsningar som i dagsläget gör så mycket mer möjligt för så många.

I dag är jag glad att jag testat och ibland vågat gå utanför min bekvämlighetszoon. Den digaitala välden ger oss stor frihet och många  valmöjligheter till att följa med i det som sker utanför våra väggar. Oavstt om vi sitter i frivillig eller ofrivillig isolering så finns det så många möjligheter till aktiviteter, underhållning, utbildning, informationshämtande och mänskliga interaktioner via TV, dator, laptop, Ipad och telefon så ingen skall behöva sitta helt isolerad från omvärlden. Det gäller bara att vi ser möjligheterna och tar dem, men också att vi hjälper våra äldre, nära och kära att få ta del av det som varje person klarar av. Mamma 86, använder som så många andra äldre TV och telefon men följer också oss familjemedlemmar med flera på Instagram, får bilder via sms, samtal via facetime och har precis gått med på Facebook för att kunna få lokal samhällsinformation och hålla kontakt med en barndomsvän i USA.

En av de aktiviteter som jag roar mig med är att vara med på de digitala möten som sänds via Zoom från vår lokala bokhandel vid Vängåvan. När Litterära Sällskapets träffar och andra inplanerade författarkvällar inte kunde ske i bokhandeln som tidigare, blev det digitala mötet ett bra och fungerande alternativ. Många författare som nu sitter hemma och skriver når inte ut till sina läsare på samma sätt som tidigare så digitalamöten via länk passar också dem. Inga resor, inga hotellnätter och inget onödigt frotterande med andra. Jag har nu nu mött ett flertal intressanta författare på det här sättet som Stina Jacksson, Elin Olofsson, Karin Wahlberg och Annika Ademark tillsammans med mötesdeltagare som befunnit sig inte bara i Sverige, utan också från USA, Frankrike och England.

Gabriella Ullberg Westin är gäst på Bokens Afton Live, 19 maj, kl 18.30

Vill du vara med när bokhandlarn sänder igen på tisdag så finns all information du behöver HÄR

Obs! Tisdagens Bokens Afton är kostnadsfri.

När allt annat ställs in så är mötet på skärmen ett intressant och spännande alternativ.

Vi kanske möts där!

  (null)
Kommentarer

Postat av: Karin O

Publicerad 2020-05-16 14:22:13

Visst är det tråkigt att allt vi brukar gå på ställs in. Jag börjar bli less på allt tv-tittande nu. Kram

Svar: Kram 😊
 
Follow my blog with Bloglovin

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

 
Follow my blog with Bloglovin

Fakta och reflektioner knyts samman i mina blogginlägg, de ger svar på många frågor men sår också frön till nya frågeställningar. Jag ser syftet med att blogga ur ett vinn-vinn situation, där ett inlägg skall informera, motivera och inspirera både mig och er som läser. Mina inlägg är en kompass i dåtid, nutid och framtid och alla är lika viktiga för att se en helhet. Ensam är inte alltid stark, tillsammans kan vi göra mycket. Du hittar mina boktips här under kategorin VID PENNAN och på Instagram under @basilica55 och mina tips om mat under kategorin VIKTVÄKTARNA och på @basilicakost. Följ mig gärna på Instagram också. Vill du dela med dig av dina tankar och funderingar så skriv en kommentar här eller skicka ett meddelande på basilica@live.se // Maud

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela