Pizza på bönbrödsbotten

Kanske inte den pizza man väljer i första hand men för den som tycker om att prova sig fram med olika nyttigare alternativ så ger det här ändå ett riktigt bra resultat. 

Grundreceptet till bönbrödet hittar du som tidigare HÄR:

Jag trycker ut degen ganska tunnt med fuktad hand, på en plåt eller långpanna med ett bakplåtspapper på. Brer ut Muttis Pizzasås, hackade örtkryddor (färska eller torkade), skivade oliver och ost (valfri fetthalt) som bas. De baspizzorna fungerar sedan bra att skära i bitar och förvara i frysen. När jag tar fram dem så serverar jag med en skiva skinka (parmaskinka), ruccolasallad och halva körsbärstomater. Pizzabitarna är riktigt gott som kall utflyktsmat på sommaren. För den som vill så kan pizzafyllningen vara lök, champinjoner, skinka, räkor, musslor, köttfärs, allt det som pizzerierna erbjuder. Men ibland är även det enkla det goda.

Ugn: 225grader till osten bubblar och har fått fin färg.
Jag tar bort den från bakplåtspapperet, lägger tillbaks på plåten och gräddar en lite stund till för att få botten lite torrare. Bönbröd blir lätt lite svampigt.

Ett tips att testa är att byta ut ca 1/2 msk av fiberhusken mot ca 3 msk mixade havregryn (ev. glutenfria). Jag tester mig ofta försiktigt fram för att få ett torrare och mer brödlikt alternativ. 

Som Viktväktare är det här ett bra mat som ger mycket få sp. Jag gör ett uppehåll och har ingen app att följa just nu men för den som inte räknar sp på bönbröd så ger 2 dl ost 10% och oliver inte många sp.Tunna skivor skinka som topping är också bra viktväktaralternativ.

(null)  (null)   (null)     

Jag köper oftast en sallad när familjen äter pizza, men medge att den här alternativa ser riktigt god ut?



















Kommentera här: