"Låt oss inte störa tystnaden
Låt den linda själen så, att du får vila mjukt en stund
Om en stund kan du åter flyga som en fjäril
Med vingar lätta som sky
                                                AnneLi Amilon (Dansa med universum)
 
Måndag och vilodag. Efter tre intensiva dagar med barnbarnen så tar jag nu en mjukstart på den nya veckan med fika, tidningsläsning och lite datajobb. Att leva dygnet runt med en fyraåring kräver en del, men ger också väldigt mycket tillbaka. Tioåringen sköter sig naturligtvis mycket själv och försvinner en del till kompisar, men att ha det sammanhållande ansvaret för barnen finns naturligtvis kvar. För mig handlar det här om att hitta de små stunderna till att vila och att inse värdet och glädjen av, att få ta del av deras utveckling, tankar och funderingar. Tomas Sjödin skriver i sin bok "Det händer när du vilar" att "vilan är en bro mot möjligheter" så det tar jag fasta på och försöker att hitta små stunder för att orka med de mer orkeskrävande aktiviteterna. Mina livlinor är EmmaSelina och farfar som finns där och tar över en stund ibland. Det här sättet att vila, handlar inte om att släppa taget, men stämmer bra med Sjödins tankar om att vilan flyttas från först till sist. Att vila innan man behöver återhämtning, att vila innan krafterna tagit slut. Så när barnen får springa över och leka med kusinerna på samma gata ibland, blir det en positiv upplevelse för alla inblandade.
 
I går fick jag möjlighet att för första gången i höst dansa chakradans i grupp. En och en halv timmes yogadans är ansträngande för kroppen, men ger en avslappnande känsla efteråt, både fysiskt och psykiskt. Jag tycker verkligen om det här sättet att röra på mig. Kroppslig, mental och andlig vila på samma gång. Ser fram emot kommande dansserie under september/oktober. Bor du i Sundsvall och vill vara med så hittar du mer information HÄR
 
(null)
Dansstudion på Anima Hälsofokus var ljus och kändes trivsam.
  (null)
Att lilla fröken valt dagens outfit själv är det väl ingen som missar.🥴

#barnbarn, #chakradans, #meningen med livet,

3 kommentarer

Karin Andersson

10 Sep 2019 09:21

Vill också dansa men kommer att vara bortrest en del under hösten så tji för mig.

Svar: Kommer säkert fler möjligheter till våren, ha en bra höst.
Maud Granholm

Delfinolinen i Viken

10 Sep 2019 21:28

Chakradans o barnbarn - två härliga njutningar :)
Efter några så intensiva dagar, behöver du nog en vilodag :) Du gör så rätt så min vän :)
Ska nog kolla på Chakradans till våren - något trevligt att se fram emot behövs alltid :)
Och mitt lilla mirakel till barnbarn växer så det knakar - jätteskönt :) Måste nog träffa honom snart igen :) Snusa på honom lite :) Visst är det väl otroligt: samma veckodag, samma födelsedag Och samma klockslag är vi båda födda :O) (fast med ett antal år emellan förstås)
Och GoGumman kommer några kortisar - imorgon o på torsdag mellan två skift för husse o pappan på Verket här i Viken - ser jag fram emot :)
Må så bäst du bara kan - är du bara värd - känn balansen mellan påfyllnad o givande - givande o tagande - så hörs vi snart igen min vän,
:D

Svar: 💕
Maud Granholm

Delfinolinen i Viken

10 Sep 2019 21:32

Obs, glömde säga: Så vackert andligt bord på studion - och så jättegullig hon är, minsta lilla sessan :) Gammal själ i ung kropp känns det som :)
Andlig värmande kraam från mig,
:D

Svar: 😊
Maud Granholm

Kommentera

Publiceras ej