Bokhandeln på Riverside Drive är Frida Skybäcks femte roman och den första i genren feelgood. Hon har tidigare skrivit historiska romaner och debuterade 2011 med Charlotte Hassel. 

Den här bokens huvudperson heter också Charlotte, är nybliven änka och får en dag beskedet att hennes moster är död. Charlotte har aldrig träffat sin moster, men ärver nu både ett hus och en bokhandel och reser till London för att ta reda på mer om sin släkting och det överraskande arvet.

Den här feelgoodboken har en spännande historia att berätta. Här nystas en gammal kärlekssaga upp och genom en bunt gamla brev och en tillbakablick i Charlottes mammas och mosters liv får vi följa de händelser som leder oss fram till hemligheter som tidigare varit helt okända för Charlotte. Jag älskar Frida Skybäcks sätt att skriva, där dolt mörker blandas med skämt och humor. Charlotte har redan erfarenhet av att driva ett företag inom hudvård, men att driva en konkurshotad bokhandel är någonting helt annat. Helt oförberedd står hon nu där med kraven på nya idéer och vidareutveckling, för att rädda personalens arbete och kunna driva butiken vidare. Bokhandeln på Riverside Drive är både sanningsenlig och sagolik. Många av de nya spännande inslagen i Londonbokhandeln har vår egen bokhandlare vid Vängåvan redan infört som "Swedish fika", författarkvällar och hemliga bokpaket. Det enda som bokhandeln på Riverside Drive och inte vår bokhandel lyckats med är att locka Harry Potterförfattaren Joanne Murray till någon av årens författarkvällar. Men den jämförelsen är i ärlighetens namn kanske lite ologisk  😊. Gillar du den här bokgengren så läs den här boken om du inte redan gjort det och om du inte gillar feelgoodböcker så läs den ändå, förhoppningsvis hittar du en ny riktning och nya favoriter i böckerna värld.

(null)
 


#boktips, #lästips,

Kommentera

Publiceras ej