basilica

Bra mat. Boktips. Hantverk. Familj. Reflektioner över livet.

Har du träffat Evert Truut?

Publicerad 2019-08-20 08:31:00 i Allmänt, Vid pennan,

Har du träffat Evert Truut?
Troligast inte, jag har inte heller träffat honom personligen, men däremot författaren Dag Öhrlund som skriver kriminalromanerna om den trumpne och humoristiske kommisarien. Öhrlund har också skrivit succéböckerna om psykopaten Christopher Silfverbielke och arbetat som journalist och fotograf där han gjort reportage från 30 olika länder. Hans arbete har ibland inneburit stor fara och han har överlevt både terror och beskutningar. Karaktären kriminalkommisarien  Ewert Trut arbetar tillsammans med poliskollegorna Carolina Herrera och Måns Schmidt och hittils har de i bokform löst fem fall där även kärlek och privatliv får stort utrymme i handlingen.

När jag träffade Öhrlund på en författarkväll i höstas så köpte jag del fyra i serien och eftersom min bokhög på nattduksbordet är stor så är det först nu som den kommit på tur.

Se till mig som liten är  tar sin början en sommardag i Stockholm. Ewert Truut utsätter sig för stor fara när en desperat tonårsflicka avväpnas och förs till sjukhus. Någon har skurit av hennes tunga och hon kan inte ge dem några uppgifter om vad som hänt henne. Händelsen leder Truut vidare till prostitution, människohandel och barnarov. Han hotas till livet och eftersom högt uppsatta personer figurerar i utredningen, får han påtryckningar från höga polischefer som vill plocka bort honom från fallet och lägga locket på utredningen. Kanske innehåller boken lite överdrivet mycket kärlek och hjärteproblem men i det hela så var det en intressant bok, skriven med humor och glimten i ögat. Jag kommer säkert att läsa fler av böckerna i Evert Truut serien framöver men i första hand Öhrlunds nya feelgood-roman Det lilla hotellet på Rue d’Amour.

De här bäckerna finns i den här serien:

Besökaren Del  1
Där inga ögon ser  Del 2
Tryggare kan ingen vara  Del 3
Se till mig som liten är  Del 4
Ingen lämnas kvar Del 5
 
(null)

Hösten närmar sig med stormsteg. Nu gäller det att ta tillvara på både värme och sol. Trots den mörka och oroliga himlen så bjöd Myckeläng på en varm och skön söndag.


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

 
Follow my blog with Bloglovin

Fakta och reflektioner knyts samman i mina blogginlägg, de ger svar på många frågor men sår också frön till nya frågeställningar. Jag ser syftet med att blogga ur ett vinn-vinn situation, där ett inlägg skall informera, motivera och inspirera både mig och er som läser. Mina inlägg är en kompass i dåtid, nutid och framtid och alla är lika viktiga för att se en helhet. Ensam är inte alltid stark, tillsammans kan vi göra mycket. Vill du dela med dig av dina tankar och funderingar så skriv en kommentar här eller skicka ett meddelande på basilica@live.se // Maud

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela