"Du ge inte upp
regnet kommer att
upphöra
vinden kommer att
mojna
och din fågel 
din dröm
kommer att segla på
starka vingar
 
Du min vän
vänta på din fågel`"
 
Ulf Sellergren
 
Vissa dagar är tuffare än andra och då kan de här raderna av Ulf Sellgren ge hopp och tillit om att morgondagen blir bättre. Efter några veckors planerande och genomförande av mammas 85-årsfirande protesterar nu min kropp genom att stryka mig ordentligt mothårs. I dag behöver jag vila och vänta på nya starka vindar.
 
Att drömma passar också in på dagens boktips!
 
Under våren lyssnade jag på Agneta Sjödins bok om den pilgrimsvandring hon tidigare gjort.
Så här skrev jag då:
"I år bröt jag traditionen med att läsa en påskekrim, i stället blev Agneta Sjödin och hennes ljudbok ”En kvinnas resa” min följeslagare under påskens promenader. 
 
Boken är en självbiografisk roman där hon berättar om övergrepp, sin ungdoms kärlek och sitt dåliga själv- förstroende, men hennnes berättelse lägger också stort fokus på fötter, skavsår, boende, avstånd, gemenskap, mat och dryck. Jag har följt Agneta Sjödin i hennes yrkesliv men visste inte så mycket om henne som privatperson och som författare. Nu vet jag lite mer och det är dags att söka bland hennes utgivna böcker för att se om jag hittar något intressant."
 
Jag läste aldrig någon av hennes tidigare böcker just då, men nu har jag under den sista veckan lyssnat på hennes  nyutgivna bok "Drömdagboken" som handlar om att fylla femtio, hamna i klimateriet och känna att glansdagarna börjar ta slut. Vad som är taget ur hennes privata liv och vad som är fiktion har jag inget riktigt grepp om men mycket i boken verkar vara självupplevt och mycket i handlingen liknar det som togs upp i media under den intensivaste tiden av metoorörelsen. Agneta läser själv in sina böcker och även om ämnet är intressant så gav den mig inte några speciella aha-upplevelser. Men jag hade ändå några trevliga promenader runt min vackra lilla sjö i hennes sällskap.
 
På lördag besöker hon bokhandeln och Höstboksfestivalen så kanske vet jag mer efter det. Mer information om den finns HÄR.
 
 
Det är inte bara barnbarnen som tycker att det är rolig att fira födelsedagen med en Piñata.
 
#livet,

1 kommentarer

Delfinolinen i Viken

14 Sep 2018 10:22

Hudikuppväxta Agneta Sjödin är intressant, men jag har inte läst någon av hennes böcker faktiskt. På bokhanden har jag bläddrat lite i några av hennes böcker, men jag har faktiskt inte köpt nå'n än.
Pilgrimsvandringen är jag intresserad av, men vi får väl se när o om det blir nå't köp :)
Du beskriver dina promenader så fint. Jag riktigt känner att jag oxå är med dig då runt din fina sjö. Det är friskvård dä - toppen för hälsan :)
Och - klart att mormor/ farmor oxå ska ha roligt på kalas, hi hi :D
Ha det bara bäst så "hörs" vi senare,
:DSvar: Ja, boken om pilgrimsvandringen har nu kommit som pocket. Läs den, den var intressant.
Tack för dina positiva kommentarer och trevlig helg. 😊
Maud Granholm

Kommentera

Publiceras ej