Min mamma som under hösten fyllde 85 år, har under åren bakat både vaniljdoftande rullrån och kardemummafyllda plattrån till oss familjemedlemar, olika välgörenhetsevenemang och till goda vänner. Hon kan fortfarande stå och arbeta med att kavla och grädda i timmar men naturligtvis tar det mycket av hennes kraft, så jag har länge känt att ansvaret för ett bibehållande av julbakstraditionerna ligger på mig. I år har jag nu äntligen planerat in en dag för att i lugn och ro vara med och ta till mig av hennes kunskaper.
Baket gav mig över 100 st väldoftande rån som jag nu i min tur delat med mig av till familj och vänner. Eftersom jag själv utnämnt mig till familjens traditionsambassadör så klurar jag nu vidare på vad jag skall testa härnäst, rörost, färskost eller ostkaka.
  (null)


3 kommentarer

Delfinolinen i Viken

20 Dec 2018 11:00

Så klart att det ska vara DU min vän, som för traditionerna vidare - från dom äldre till den yngre generationen :)
Var tacksam över dom fina minnena du har från din mamma - för mig ÄR det ju inte så, tyvärr . . .
Men mamma bakade oxå mycket - syltade, gjorde leverpastej, julkorv o världens godaste potatismos - och blodplättar, som var så jättegoda :) Men eftersom det alltid fanns en baktanke i allt hon gjorde o gav mig o andra, lärde jag mig snabbt att det inte var gåvor från hjärtat. Men DU har hjärtliga gåvor o lärdomar, som du nu för vidare o vidare - känn tacksamhet över det min vän :)
Må bäst nu, så här strax innan jul - bland gorån o annat smaskigt - unnar jag dig,
:D

Svar: Jag tycker att det är så tråkigt att höra hur en mamma kan vara så självgod och inte se barnen som det viktigaste vi har. Viktigt att kunna både ge och ta så att alla mår bra.Många kramar till dig från mig.💕
Maud Granholm

lissento

21 Dec 2018 19:44

Önskar dig en god jul

Svar: Tack! God Jul till dig också.
Maud Granholm

Maggan

21 Dec 2018 22:03

God Jul från mig.

Svar: God Jul! 😊
Maud Granholm

Kommentera

Publiceras ej