Grönt, rött, gult och blått - I väntan på julen

Årets första julbord är avklarat och upplevelsen blev i slutändan lika intetsägande som tidigare år. Visst, det är helt ok visuellt och ger naturligtvis mättnad, men är inte den smak och aha-upplevelse som jag hoppas på varje år. Många uppskattar de hemgjorda traditionsenliga maträtterna, men jag som äter mängder av grönsaker varje dag klarar inte riktigt av de oftast ganska feta, salta och söta som finns på ett julbord, min mage och jag är inte riktigt ense om bästa valen och jag har lätt för att göra felval.
 
Mitt eget julbord passar mig bättre och jag planerar nu för rätter som är både gröna och smala. Som jul-förberedelse har jag satt fokus på att äta lite lättare luncher och satsar extra på gröna, röda, gula och blå drycker, allt efter vad frys och fruktfat erbjuder.
(null)

(null)

Färsk ingefära och gurkmeja 



1 Delfinolinen i Viken:

skriven

Mmm, nä de ÄR inte detsamma att äta julmat, när vi som du o jag, inte äter det feta traditionella som ju "ska" finnas på ett julbord :/
Men - stå på dig min vän - välj det som DU mår bäst av - inte vad ANDRA mår bra av att du äter, hm.
Fira advent o jul och må bäst med dina nära kära - som du ju är så välsignad av att ha ikring dig :D
Önskar dig det allra bästa nu i denna väntans period - och se'n så är ju detta över i ett huj bara så :)
:D

Svar: Ja, det brukar gå ganska snabbt så bäst att ta för sig lite i förväg. Ha det så bra du också. Kram Maud
Maud Granholm

Kommentera här: