Under våren 2011 lade jag ut den här bilden på den matta som jag börjat virka till prinsessornas rum. Det var ett stort projekt, eftersom det det skulle bli en golvmatta som slukade massvis av bomullstrasor i svaga pastellfärger. Tanken med färgvalet var att den skulle påminna om 60-talets 1/2 liters glasspaket med vanilj, päron och jordgubbssmak. Jag och min kompis köpte ibland ett paket på Verners kiosk, han delade paketet åt oss och vi fick en träsked att äta med. Jag kan fortfarande uppleva doften, smaken och de vackra pastellfärgerna.
 
 
 
När jag för en tid sedan skulle natta de 7-åriga prinsessorna som nu börjat skolan, ser jag mattan ligga där mellan deras sängar. I sex år har den följt dem, genom förskoletiden, förkylningar och andra sjukdomsperioder, glädjefyllda födelsedagsfester, julhelger och vardagarnas barnlekar. Jag har naturligtvis sett mattan många gånger tidigare under de här åren, men just den här kvällen gav den mig så mycket glädje och så mycket tacksamhet för de 6 år som gått sedan jag startade och avslutade projektet. Tvillingprinsessornas virkade glassmatta.
 
Ibland kan små saker ge menig i livet.

2 kommentarer

Karin

28 Dec 2017 12:35

Ja, visst är det så. 🍦

Svar: 😊
basilica@live.se

Delfinolinen i Viken

28 Dec 2017 16:25

Tänk bara vilka känslor, minnen o tankar som finns invirkade i denna underbara glassmatta :)
Och - tänk vilka minnen sessorna får med sig ut i livet :) Dom får samsas om den - varannan vecka hos den ena o nästa vecka hos den andra ängeln :)
Och - DEN glassen var bara så god - smaken går aldrig att glömma :)
Minnenas kram på dig o sessorna från mig,
:D

Svar: Ja, det kan bli ett problem om den håller så många tvättar. 😊 Kram.
basilica@live.se

Kommentera

Publiceras ej