Deckarfestivalen har börjat

Första dagen av Svenska deckarfestivalen är avklarad. För en boknörd är det några av årets bästa dagar. Viveka Steen och Malin Persson Giolito var onsdagens höjdpunkter för mig och med på länk fanns också Diana Gabaldon som skrivit bokserien Outlanders. Jag har sett alla 6 säsongerna och hoppas nu på en sjunde som troligast kommer under 2023. Sundsvalls deckardrottning Susanne Fellbrink hade naturligtvis en självklar plats bland kvällens författare.

I dag finns många fler intressanta författare på programmet som David Lagecrantz, Peter May (via länk) och Karin Smirnoff. I "Norrlnadsfönstret" samtalar några lokala och regionala författare som också intresserar mig som Kent Klint Engman och Olle Håkansson. Dagens höjdpunkt för gubben är att än en gång få möta Pascal Engman som är en av hans favoritförfattare.
 
En godispåse för en bokälskare och det gäller bara att orka ta för sig så mycket som möjligt. 
 
Inför veckans festival har jag laddat upp med del 2 och 3 i serien om 𝙎𝙣𝙪𝙩𝙚𝙣 𝙥å 𝘿å𝙧ö𝙣 av 𝙆𝙚𝙣𝙩 𝙆𝙡𝙞𝙣𝙩 𝙀𝙣𝙜𝙢𝙖𝙣Att en författare lyckats få plats med så mycket tok i samma bok är ofattbart, "bok, tok, boktok en tokbok så att säga", som bokens karaktär Markel troligast skulle ha sagt. Jag blev faktiskt lite förälskad i polisassistent Markel och hans tungvrickande ordvitsar och ser fram emot att få möta honom igen. 𝙏𝙖𝙘𝙠! 𝘽𝙤𝙠𝙛ö𝙧𝙡𝙖𝙜 𝘽𝙤𝘿 𝘽𝙤𝙤𝙠𝙨 𝙤𝙣 𝘿𝙚𝙢𝙖𝙣𝙙

Länkar till några av mina recensioner:

Botgöraren av Viveka Steen

Wayne och Cecilia av Olle Håkansson

Snuten på Dårön av Kent Klint Engman

  (null)

1. Bok: Snuten på Dårön
Författare: Kent Klint Engman
Utgivningsdatum: 2021-05-17
Förlag: BoD 
ISBN:  9789179692032

2. Toner fån  förr: ISBN: 9789180078979

3. I dårön mörker: ISBN:  9789180278249

Ljudbok: Snuten på Dårön
Författare: Kent Klint Engman
Utgivningsdatum:  2021-05-28
Publisher: Kung kent Förlag