Söndagstankar om logoterapi på mitt sätt

Varje morgon när jag vaknar så tänker jag "Det bästa vapnet i kriget mot ondskan är tacksamhet för det vi har, kärlek till våra medmänniskor och att arbeta tillsammans för det goda".

I dag känner jag att det är det vi gör, enade för att stötta våra medmänniskor samlas det in pengar, mat och kläder. I tron på en framtid så är det det som förenar oss. Jag följer läget i Ukraina på olika sätt och de dagliga rapporterna direkt från barnhemmet känns både aktuella och sanningsenliga. Den sista informationen jag läste visade på hur privatpersoner i byn erbjöd barnhemmet mat, fast de själva inte har något överflöd. 

Trots läget i Ukraina fortskrider vårt liv och det känns också som det bästa vi kan göra. Dagens Vasaloppssöndag tar mig tillbaka till minnen från söndagar i början på 60-talet när tv-tittandet var nytt och väldigt spännande för ett barn. Jag var fem år när mina föräldrar köpte tv så jag har hunnit med en del Vasalopp under åren.

Veckans statistik här på bloggen ser ut så här:

1basilicablogg.se/2019/november/lorans-fiskgryta-soppa-i-repris-och-dagens-boktips.html

2basilicablogg.se/2022/march/mirakel-och-maktmissbruk-av-may-lena-hall.html

3basilicablogg.se/2022/february/min-variant-av-kesobrod.html

Det finns ett stort intresse för både mat och böcker och just därför känns det också roligt att dela med sig av de här inläggen. 

(null)

I höstas köpte jag teaterbiljetter till Teater Västernorrlands föreställning om Pippis Långstrump. De blev julklappar till hela familjen och den här helgen var det äntligen dags för teaterbesöket. En upplevelse som uppskattades och jag hoppas att många tar den här möjligheten till att se en mycket professionell föreställning. Sundsvall bjuder på ett rikt kulturliv. 

Att kunna lägga det här inlägget under Kategorin Logoterapi känns bra. Vi behöver alla må bra och som livsfilosofi ökar logoterapin vårt välbefinnande. Den kan hjälpa oss att möta och hantera livet i olika utmaningar, skeden och situationer. Aaron Antonovskys bok Hälsans mysterium om känslan av sammanhang och Viktor Frankls filosofi om strävan efter meningen känns väldigt aktuellt just nu. 

Hälsans Mysterium av Aaron Antonovskys ISBN: 9789127110274

Ett meningsfullt liv - logoterapi på mitt sätt av Marketta Simons ISBN: 9789187669156

(null)

Vår familj och flera av våra vänner har valt att stödja Ukraina genom att swisha pengar till Barnens Hopp och deras 90-konto. Vill du också göra det så välj att skriva in "Många Bäckar Små" eller "Kriget".  Kommentera här: