Sarahs lag av Marie H Lundh

Lägg namnet Marie H Lundh på minnet. Jag vill tro att vi kommer höra en del om henne i bokvärlden framöver. Hennes debutroman Saharas lag har precis kommit ut och vad jag förstår av alla fina omdömen här på nätet så har den tagits emot med öppna famnar av många läsare ute i landet.

Sarah bär med sig en tragisk händelse från barndomen som hon ständigt försöker hantera, vilket inte alltid går så bra. Hon bestämde tidigt i livet att hon skulle arbeta inom tingsrätten och när hon har två år kvar av sin domarutbildning bli hon ofrivilligt utplacerad i en liten håla i Norrland. I fjällkommunen Nordmyr skall hon nu hitta ett sätt att leva och samtidigt tygla sin ångest, gärna också hitta kärleken och samtidigt vårda relationen med en mormor som är allt annat än lätthanterlig.

På Nordmyrs tingsrätt arbetar många intressanta karaktärer och hon kommer snabbt in i arbetet. Hon trivs också i den norrländska naturen, men en tidigare pojkvän och nya manliga bekanta rör om i hennes inre och hon har svårt att kunna ge kärleken fritt spelrum. Hennes barndomstrauma förföljer henne och när hon träffar Erik som arbetar som polis i Nordmyr ställs allt på sin spets. 

Det här är en mycket välskriven bok med ett språk jag tycker om och en bra sammansatt historia. Även om den är skriven som en skönlitterär roman så blir det ändå för mycket feelgood för mig av den sort som inte riktigt griper tag i mig. Jag har svårt att fatta tycke för huvudkaraktärerna men jag skulle gärna ta en fika med Sarahs chef Sven. Det här är första delen i en serie och nu väntar jag på nästa bok av Marie H Lund för skriva kan hon, det är en sak som är säkert. Utifrån huvudkaraktärens utveckling i den här boken så hoppas jag på att nästa del i serien skall ta ett djupare tag i mig.

Marie H Lundh har tidigare arbetat som journalist. I dag arbetar hon i Hovrätten för Övre Norrland med personalfrågor och den administrativa sidan av domarutbildningen. 

Ett lästips!
Tycker du om att läsa böcker med mörka toner under en ljus och lite humoristisk yta, feelgoodböcker om kärlek och andra relationsromaner så läs Marie H Lundhs debutbok Sarahs lag.

Sarahs lag
Författare: Marie H Lundh
Utgivningsdatum: 2022-03-03
Förlag: Bokförlaget Polaris
ISBN: 9789177956310

(null)
Kommentera här: