basilica

Bra mat. Boktips. Hantverk. Familj. Reflektioner över livet.

I väntan på deckarfestivalen

Publicerad 2021-11-08 10:18:00 i Allmänt, Vid pennan - Lästips,

Den här veckan väntar den årliga deckarfstivalen. Programutbudet är stort och jag har valt att vara med under torsdagen. Under hela festivalen medverkar 31 författare vilket är ett rekord och flera av dem tillhör mina favoriter.

En intressant författare är Sofia Rutbäck Eriksson som är en väldigt produktiv och aktuell just nu. Hon växlar lite i genrer, vilket ger henne en spännande bredd som författare. Hon har tidigare skrivit flera barnböcker och har under 2021 i samarbete med Mattias Boström, kommit ut med sex böcker i mysdeckarserien om Katarina Zapp och hennes medhjälpare Greta. I juni kom också hennes roman Som ett vykort vilket är en feelgoodbok men med många viktiga teman, där demenssjukdom och anhörigvård är vad som berör mig som läsare mest.
 
I december kommer ännu en spännande nyhet av Sofia Rutbäck Eriksson och Mattias Boström som jag ser väldigt mycket fram emot. Mordnatt råder, tyst det är i husen är en advenstskalender i ljudboksformat. Ljudkalendern handlar om en pensionerad polis och deckarförfattaren Riita och utspelar sig i Arvidsträsk utanför Älvsbyn i Norrbotten. Jag anar en spännande pusseldeckare/glesbygdsdeckare som jag redan lagt till min bokhylla på Storytel. De 24 avsnitten är inlästa av Fredde Granberg.
 
Sofia Rutbäck Eriksson kommer ner från Luleå och finns på deckarfestivalen på torsdag, programdelen heter Norrlandsfönstret

Jag har tidigare gjort recensioner av den första boken i Katarina Zapp-serien och boken Som ett vykort. Du hittar dem genom att klicka på bilderna.
 


 

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

 
Follow my blog with Bloglovin

Välkommen till min blogg. Här hittar du en hel del fakta, men också reflektioner som sår frön till nya frågeställningar. Jag ser syftet med att blogga ur en vinn-vinn situation, där ett inlägg skall informera, motivera och inspirera både mig och dig som läsare. Mina inlägg är en kompass i dåtid, nutid och framtid där alla är lika viktiga för att kunna se en helhet. Mina inlägg blir därför en mix under flera olika kategorier. Du hittar mina boktips under kategorin Vid pennan - lästips och det jag skriver om mat finns du under Mat och Bak, Viktväktarna, Paleo/Lågkolhydratskost och Glutenfritt. Under kategorierna Logoterapi och Hälsa finns lite smått och gott om livsbalans och meningen med livet. På Instagram finns mina boktips och min vardag på @basilica55 och mitt tänk om kost och träning på @basilicakost. Följ mig gärna både här och på Instagram. Vill du dela med dig av dina tankar och funderingar så skriv en kommentar eller skicka ett meddelande på basilica@live.se Söker du något speciellt recept så går det att hitta via sökfunktionen. //Maud

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela