I väntan på deckarfestivalen

Den här veckan väntar den årliga deckarfstivalen. Programutbudet är stort och jag har valt att vara med under torsdagen. Under hela festivalen medverkar 31 författare vilket är ett rekord och flera av dem tillhör mina favoriter.

En intressant författare är Sofia Rutbäck Eriksson som är en väldigt produktiv och aktuell just nu. Hon växlar lite i genrer, vilket ger henne en spännande bredd som författare. Hon har tidigare skrivit flera barnböcker och har under 2021 i samarbete med Mattias Boström, kommit ut med sex böcker i mysdeckarserien om Katarina Zapp och hennes medhjälpare Greta. I juni kom också hennes roman Som ett vykort vilket är en feelgoodbok men med många viktiga teman, där demenssjukdom och anhörigvård är vad som berör mig som läsare mest.
 
I december kommer ännu en spännande nyhet av Sofia Rutbäck Eriksson och Mattias Boström som jag ser väldigt mycket fram emot. Mordnatt råder, tyst det är i husen är en advenstskalender i ljudboksformat. Ljudkalendern handlar om en pensionerad polis och deckarförfattaren Riita och utspelar sig i Arvidsträsk utanför Älvsbyn i Norrbotten. Jag anar en spännande pusseldeckare/glesbygdsdeckare som jag redan lagt till min bokhylla på Storytel. De 24 avsnitten är inlästa av Fredde Granberg.
 
Sofia Rutbäck Eriksson kommer ner från Luleå och finns på deckarfestivalen på torsdag, programdelen heter Norrlandsfönstret

Jag har tidigare gjort recensioner av den första boken i Katarina Zapp-serien och boken Som ett vykort. Du hittar dem genom att klicka på bilderna.
 


 

Kommentera här: