basilica

Bra mat. Boktips. Hantverk. Familj. Reflektioner över livet.

Stundens händelser

Publicerad 2021-05-22 08:00:00 i Allmänt, Logoterapi,

Nu vet jag att alla kartonger har kommit fram till barnhemmet i Ukraina. Frågorna kring nästa sändning är många, men vi har ännu inte tagit något beslut om datum. Medlemsantalet i facebookgruppen ökar för varje dag och många är intresserade av att var med på nästa sändning. Personligen behöver jag landa och ladda om inför nästa insamling. Även välgörenhetsarbete tar tid och kraft och det känns viktigt att kunna göra saker utifrån ett vill och kan perspektiv 💞
 

Hoppas på en varm helg med pyssel på altanen, bokläsning, stickning och promenader. Ibland är det skönt att stanna upp och utan tidspress göra de små nära uppgifterna som skall göras, men som inte måste bli klara i dag. 
 
 
Meningen men livet, skiftar inte bara mellan individer utan också från en dag till en annan. Vi kan fortsätta framåt i livet, men vissa saker har ett förstahandsvärde som inte kan uppnås en andra gång.
Livet kanske inte har någon annan mening än det inbillade, men vi kan ändå ingå i meningsfulla aktiviteter och upptas av stundens händelser. Jag tror att mycket av det vi kallar livsuppgifter utgör ett specifikt meningsskapande.  
 
Allt kan man ta ifrån människan. Utom en sak - den yttersta 
friheten att välja förhållningssätt till det som livet för med sig"
 - Viktor Frank
 
(null)
 
Vad spelar år och månad för roll på en almanacka? 
Med fina bilder kan den pryda en köksvrå hos gammelmormor i många år. 
♥️
 
 
 
 

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

 
Follow my blog with Bloglovin

Välkommen till min blogg. Här hittar du en hel del fakta, men också reflektioner som sår frön till nya frågeställningar. Jag ser syftet med att blogga ur en vinn-vinn situation, där ett inlägg skall informera, motivera och inspirera både mig och dig som läsare. Mina inlägg är en kompass i dåtid, nutid och framtid där alla är lika viktiga för att kunna se en helhet. Mina inlägg blir därför en mix under flera olika kategorier. Du hittar mina boktips under kategorin Vid pennan - lästips och det jag skriver om mat finns du under Mat och Bak, Viktväktarna, Paleo/Lågkolhydratskost och Glutenfritt. Under kategorierna Logoterapi och Hälsa finns lite smått och gott om livsbalans och meningen med livet. På Instagram finns mina boktips och min vardag på @basilica55 och mitt tänk om kost och träning på @basilicakost. Följ mig gärna både här och på Instagram. Vill du dela med dig av dina tankar och funderingar så skriv en kommentar eller skicka ett meddelande på basilica@live.se Söker du något speciellt recept så går det att hitta via sökfunktionen. //Maud

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela