basilica

Bra mat. Boktips. Hantverk. Familj. Reflektioner över livet.

Årets piñata med pandatema 🐼

Publicerad 2021-05-30 01:13:30 i Allmänt, Logoterapi,

Den yngsta prinsessans sjätte födelsedag är nu avklarad. En av familjens medlemmar har sina rötter i Sydamerika och utifrån deras traditioner tillverkar hon varje år en fantastisk piñata i årets kalastema. Precis som ifjol hölls  firande på landet hos gästfria anhöriga där alla fick stort utrymme och frisk luft med salta havsstänk.

Under de sista åren vill ingen slå sönder de fina figurerna så de har tillverkats med en lucka där alla barnens godispåsar ramlar ut genom ett ryck i ett snöre. I år var det pandatema och alla påsar fanns i en marknadsvagn.

"En piñata är en färgglad figur som innehåller presenter, godis och frukter. Den hängs oftast upp i snöre under ett träd eller tak. Deltagarna tar på sig ögonbindlar och försöker slå sönder piñatan med hjälp av käppar eller slagträ för att på så sätt få ta del av dess innehåll." (Wikipedia)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Även gammelmormor fick sin piñata på 
85-årsdagen.

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

 
Follow my blog with Bloglovin

Välkommen till min blogg. Här hittar du en hel del fakta, men också reflektioner som sår frön till nya frågeställningar. Jag ser syftet med att blogga ur en vinn-vinn situation, där ett inlägg skall informera, motivera och inspirera både mig och dig som läsare. Mina inlägg är en kompass i dåtid, nutid och framtid där alla är lika viktiga för att kunna se en helhet. Mina inlägg blir därför en mix under flera olika kategorier. Du hittar mina boktips under kategorin Vid pennan - lästips och det jag skriver om mat finns du under Mat och Bak, Viktväktarna, Paleo/Lågkolhydratskost och Glutenfritt. Under kategorierna Logoterapi och Hälsa finns lite smått och gott om livsbalans och meningen med livet. På Instagram finns mina boktips och min vardag på @basilica55 och mitt tänk om kost och träning på @basilicakost. Följ mig gärna både här och på Instagram. Vill du dela med dig av dina tankar och funderingar så skriv en kommentar eller skicka ett meddelande på basilica@live.se Söker du något speciellt recept så går det att hitta via sökfunktionen. //Maud

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela