basilica

Bra mat. Boktips. Hantverk. Familj. Reflektioner över livet.

Julefrid

Publicerad 2021-12-26 10:44:00 i Allmänt, Logoterapi, Vid pennan - Lästips,

Söndag igen och här råder det julefrid efter en lite speciell vecka. Förkylningen slog mig som ett blixtnedslag och jag fick göra mitt livs första covid-test, för att försäkra mig om att det var familjesnuvan som angripit mig och inte något annat. Det blev en orolig väntan på provsvar innan jag visste om jag kunde fira julafton med familjen. Klockan 11 på julaftonsmorgonen kom ett negativt svar och allt kunde fortsätta som planerat. 

 

Trots julefrid här hos oss kan ingen undgå att läsa nyheterna om att den ryska upptrappningen mot Ukraina fortsätter. Varje vecka läser jag de blogginlägg som Agneta Bergström delar med sig av från barnhemmet Novy Dom i sydvästra delen av Ukraina. Ibland har vi också personlig kontakt via messenger vilket känns extra värdefullt för det välgörenhetsarbete som utgår från vårt garage här hemma i Sundsvall. 

Agneta Bergström startade Barnens hopp 1996. Hon ledde först både insamlingsarbetet i Sverige och i mottagarlandet Ukraina. När verksamheten koncentrerats till Reni och Novy Dom bestämde hon sig för att helt ägna sitt liv åt de mest utsatta barnen. Hon flyttade till Ukraina och bor sedan dess på barnhemmet tillsammans med 21 barn i olika åldrar.

Eftersom jag tycker om att ha kontroll så vet jag här vad som behövs, vad jag själv kan bidra med, jag ser när kartongerna packas i bilen av män som kommit direkt från Ukraina för att hämta dem och jag vet sedan när de anländer till barnhemmet. Jag får också via inlägg och bilder följa med ut i byarna och se den misär som råder. Det värmer att se vuxna och barn ta emot det som jag och många andra här i MittSverige och övriga delar av landet packat och skickat i våra sändningar. Från Stockholm skickas stora sändningar av hantverk där frakten sker genom en gemensam insamling. Därutöver skickas privata sändningar på flera olika orter som sker på samma villkor som dem vi har här, där jag själv bestämmer VAD jag vill skicka, NÄR jag vill vara med och HUR mycket och jag vill skicka. JAG packar mina kartonger och betalar sedan själv frakten som är 20 kr per kg.

Vill du vara med och göra skillnad för barn och vuxna i Ukraina så går nästa sändning härifrån Granloholm/Sundsvall  i mars 2022. Det finns också möjlighet att lämna kartonger i Torpshammar. Gå gärna med i Barnens hopp MittSverige gruppen på Facebook där finns mer information. Du hittar information och bilder från barnhemmet på barnenshopp.se

TIᒪᒪᔕᗩᗰᗰᗩᑎᔕ Gö KI ᒪᒪᑎᗩᗪ!

 
𝐄𝐧 𝐤𝐚𝐥𝐥 𝐨𝐜𝐡 𝐤𝐫𝐢𝐬𝐩𝐢𝐠 𝐦𝐨𝐫𝐠𝐨𝐧

Tisdagen bjöd på kyla och decembersol när EmmaSelina fotade kläder ute på Alnön med fotografen Johanna Wiström. Resultatet blev ett foto som berör mig extra mycket.

✨𝐉𝐨𝐡𝐚𝐧𝐧𝐚 𝐖𝐢𝐬𝐭𝐫ö𝐦 𝐟𝐨𝐭𝐨𝐠𝐫𝐚𝐟✨
     @johannawistrandfotograf

  
Är du sugen på att läsa  en bra julbok så finns min recension av boken Projekt jul i ett tidigare inlägg här under kategorin Vid pennan - Löstips! och hos Vängåvans Bokhandel    (Akademibokhandeln i Sundsvalls stenstad)
 
 
 
 
 
 
 
 

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

 
Follow my blog with Bloglovin

Välkommen till min blogg. Här hittar du en hel del fakta, men också reflektioner som sår frön till nya frågeställningar. Jag ser syftet med att blogga ur en vinn-vinn situation, där ett inlägg skall informera, motivera och inspirera både mig och dig som läsare. Mina inlägg är en kompass i dåtid, nutid och framtid där alla är lika viktiga för att kunna se en helhet. Mina inlägg blir därför en mix under flera olika kategorier. Du hittar mina boktips under kategorin Vid pennan - lästips och det jag skriver om mat finns du under Mat och Bak, Viktväktarna, Paleo/Lågkolhydratskost och Glutenfritt. Under kategorierna Logoterapi och Hälsa finns lite smått och gott om livsbalans och meningen med livet. På Instagram finns mina boktips och min vardag på @basilica55 och mitt tänk om kost och träning på @basilicakost. Följ mig gärna både här och på Instagram. Vill du dela med dig av dina tankar och funderingar så skriv en kommentar eller skicka ett meddelande på basilica@live.se Söker du något speciellt recept så går det att hitta via sökfunktionen. //Maud

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela